Bauskā būvēs Daudzfunkcionālu sociālo pakalpojumu centru (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bauska. Ilustratīvs attēls
Bauska. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Janvārī tiks sākti ēkas pārbūves darbi Bauskā, Rūpniecības ielā 9, kur tiks veidots daudzfunkcionāls sociālo pakalpojumu centrs, informē pašvaldība.

Būvdarbus veiks SIA "Reaton", būvuzraudzību nodrošinās SIA "Cerkazi-G" un autoruzraudzību - būvprojekta autors SIA "JaunRīga ECO".

Būvdarbu rezultātā tiks pārbūvēta esošā divstāvu daudzdzīvokļu māja Rūpniecības ielā 9 un tai pievienots jauns būvapjoms viena stāva līmenī. Plānota arī esošās garāžas ēkas fasādes vienkāršota atjaunošana un gruntsgabala ziemeļu daļā esošās palīgēkas demontāža.

Daudzfunkcionālajā sociālo pakalpojumu centrā paredzēts dienas aprūpes centrs bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, dienas aprūpes centrs personām ar garīga rakstura traucējumiem, specializētās darbnīcas personām ar garīga rakstura traucējumiem un pakalpojums "Atelpas brīdis" bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem.

Teritorija ap ēku tiks labiekārtota, paredzot jaunas bruģētas ietves pie projektētās ēkas galvenajām ieejām un pagalmā, kā arī aktivitāšu un rotaļu zonu ēkas iekšpagalmā Sociālo pakalpojumu centra klientiem un pārējiem pilsētas iedzīvotājiem.

Ēka Rūpniecības ielā 9 ir kultūrvēsturiska būve, kas saglabājusi virkni autentisku fasāžu un interjera elementu. Ēka atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Bauskas vecpilsēta" teritorijā.

Projekta kopējie izdevumi ir 4 415 667 eiro, no tiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums - 901 403 eiro, valsts budžeta finansējums - 153 902 eiro, valsts budžeta dotācija - 35 327 eiro, bet lielāko projekta daļu finansēs no pašvaldības līdzekļiem, tam atvēlot 3,3 miljonus eiro.

Projekta mērķis ir nodrošināt un attīstīt personām ar garīga rakstura traucējumiem, bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem viņu individuālām vajadzībām sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūru Bauskas novadā, tādējādi novēršot risku šo personu nokļūšanai ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu