Filipīnas par vairāk nekā 620 miljoniem ASV dolāru iegādāsies helikopterus "Black Hawk" (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Black Hawk" helikopteri
"Black Hawk" helikopteri Foto: EPA/AFI

Filipīnas par vairāk nekā 620 miljoniem ASV dolāru (542 miljoni eiro) iegādāsies 32 jaunus helikopterus "Black Hawk".

Filipīnas pēdējā laikā cenšas modernizēt novecojušo militāro aprīkojumu. Pašlaik lielu daļu Filipīnu bruņojuma veido Vjetnamas kara laika helikopteri un Otrā pasaules kara laika kuģi, kurus iepriekš izmantoja ASV.

Lorensana paziņojumā vietnē "Facebook" informēja, ka pirmo no helikopteriem "Black Hawk S-70i" saņems nākamgad. Helikopterus Filipīnām ražos ASV aizsardzības aprīkojuma kompānijai "Lockheed Martin" piederošs uzņēmums Polijā.

Valsts aizsardzības ministrs Delfins Lorensana norādīja, ka helikopteri nepieciešamo humānās palīdzības sniegšanai un katastrofu seku novēršanai.

Viņš atzina, ka transporta lidmašīnu un helikopteru akūtu trūkumu īpaši parādīja pandēmija un taifūna "Rai" sekas valstī. Decembrī taifūnā dzīvību zaudēja vairāk nekā 400 Filipīnu iedzīvotāju un valstī tika radīti lieli postījumi.

Filipīnu valdība pērn pasūtīja 16 "Black Hawk S-70i", lai nomainītu gaisa spēku flotē esošos "Bell UH-1H" helikopterus, kuri iepriekš bija iesaistīti vairākās avārijās ar bojāgājušajiem.

Līdzās ilgstošiem komunistu un islāmistu nemieriem Filipīnas arvien vairāk izjūt Ķīnas agresiju Dienvidķīnas jūrā.

Piektdien Loensana paziņoja, ka Filipīnas no Indijas par 375 miljoniem ASV dolāru (326 miljoni eiro) iegādāsies pretkuģu raķešu sistēmu, pastiprinot savas aizsardzības spējas.

Iepriekš Filipīnas Dienvidkorejas kompānijai "Hyundai Heavy Industries" pasūtīja divus jaunus karakuģus. Darījuma summa sasniedz 556 miljonus ASV dolāru (468 miljoni eiro).

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu