Foto ⟩ Centrāltirgus Zivju paviljonā norisinājusies koša modes skate pret jūras piesārņojumu (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Jauniešu modesskate "2SEA"
Jauniešu modesskate "2SEA" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas Centrāltirgus Zivju paviljonā notikusi modes skate pret jūras piesārņojumu, informēja jauniešu apvienība "2IVI".

Ar mērķi pievērst uzmanību ūdens piesārņojuma problēmām pasaules ūdeņu un īpaši Baltijas jūras kontekstā, ziedot jūras un saldūdens aizsardzībai, paviljonā bija aplūkojama jauniešu modes skate ar nosaukumu "2Sea", kuras noslēgumā bija iespējams pielaikot vai nopirkt 13 jūras tematikai veltītus tērpus.

Jauniešu apvienība norādīja, ka Baltijas jūra ir ne vien Latvijas kultūras vērtība, bet arī viena no piesārņotākajām jūrām pasaulē.

Jauniešu modes skate "2SEA"
Jauniešu modes skate "2SEA" Foto: Jānis Škapars/TVNET
Jauniešu modes skate "2SEA"
Jauniešu modes skate "2SEA" Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Aizvien nerisinātās zvejas un pārzvejas problēmas, piesārņojuma problēmas un zilaļģu kaitējums jūras ekosistēmai ir viens no nedaudzajiem iemesliem modes skates nepieciešamībai, tādēļ sadarbībā ar Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonu jauniešu apvienība rīko projektu, kas aktualizē Baltijas jūras zivju dzīves stāvokļa apcerēšanu," skaidroja pasākuma rīkotāji.

Ideja Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas (RDMV) skolēnam Jānim Norbertam Kraujam radās, regulāri pastaigājoties gar jūrmalas stāvkrastiem. Topošo mākslinieku nepamet sajūta, ka piesārņojuma problēmas aizvien netiek mērķtiecīgi risinātas un jauniešiem jāatgādina tik elementāras lietas, kā jūras saudzēšana un plastmasas atkritumu savākšana.

Modes skates organizatori ir brīvprātīga jauniešu apvienība "2IVI", kas pārstāv jauniešus no dažādām Rīgas skolām ar mērķi iestāties par vides problemātiku. Četru mēnešu garumā radīti 13 tērpi ar nosaukumiem, piemēram, "Aļge", "Zilā asara", "Sarkanā asara", "Korallis", "Venēra".

Sadarbībā ar Rīgas Centrāltirgus zivju paviljonu bija iespēja ne tikai apskatīt tērpus klātienē, bet arī tos uzlaikot vai pat iegādāties savā īpašumā, un iegūtos līdzekļus plānots ziedot Pasaules Dabas fondam jūras un saldūdens aizsardzībai. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu