Turpmāk "covidpass.lv" būs jānorāda arī ieceļošanas datums, laiks un cita informācija (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Pirmdien, 17. janvārī, stājas spēkā izmaiņas regulējumā, kas paredz personu uzraudzības informācijas sistēmā "covidpass.lv" iekļaut plašākas ziņas arī no pilnībā vakcinētiem vai pārslimojušajiem ieceļotājiem.

Līdz šim noteikumi paredzēja, ka ziņu sniegšanas prasības "covidpass.lv" tika mērogotas atkarībā no tā, vai personai pēc ieceļošanas tiek noteikts pašizolācijas pienākums, un sekojoši uzkrāts vienīgi minimāli nepieciešamais informācijas apjoms.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju ārvalstīs saistībā ar Covid-19 omikrona paveida izplatību, veselības resors konstatējis nepieciešamību epidemioloģiskās izmeklēšanas nolūkā iegūt plašāku ziņu apjomu arī no personām, kuras ir pilnībā vakcinējušās vai pārslimojušas un kuras ieceļo Latvijā un pēdējo desmit dienu laikā ir uzturējušās augsta un īpaši augsta riska valstīs.

Tādēļ valdības janvāra sākumā pieņemtie grozījumi paredz, ka jebkurai personai, kura ieceļo Latvijā un kura pēdējo desmit dienu laikā ir uzturējusies augsta un īpaši augsta riska valstī, ir pienākums "covidpass.lv" iekļaut ziņas arī par ieceļošanas datumu un laiku, ieceļošanas veidu, informāciju par uzturēšanos augsta vai īpaši augsta riska valstī un kontaktinformāciju.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu