Austrumu slimnīcas vadītājs: Covid-19 dēļ "gatavojamies vētrai" (20)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Covid-19 straujās izplatības dēļ Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) "gatavojas vētrai", pirmdienas rītā LTV "Rīta panorāmā" izteicās RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Kā skaidroja Paeglītis, slimnīca gatavojas gan lielam pacientu pieplūdumam, gan lielam saslimušo darbinieku skaitam, kas varētu apgrūtināt pakalpojumu sniegšanu.

Pašlaik slimnīcā ārstējas ap 200 Covid-19 pacienti, ap 25 no kuriem ir intensīvajā terapijā. Slimnīcas vadītājs atzīmēja, ka atšķirība šajā Covid-19 vilnī ir tā, ka salīdzinoši daudz saslimušo ir bez simptomiem un tiek atklāti, nonākot dažādās slimnīcas nodaļās.

Paeglītis piekrita, ka

pagaidām izskatās, ka prognozes par Covid-19 omikrona paveida relatīvu vieglumu ir piepildījušās,

jo apstākļos, kad kopējais saslimušo skaits aug ļoti strauji, slimnīcās nogādāto pacientu skaita pieaugums nav tik liels.

No slimnīcā nonākošajiem Covid-19 pacientiem ap 70% ir nevakcinēti, bet no smagi slimajiem - ap 90% nav vakcinēti.

Paeglītis tomēr uzsvēra, ka nevar teikt, ka darbs slimnīcā būtu kļuvis vieglāks. Viņš uzsvēra, ka Covid-19 pandēmijas dēļ ir nācies atlikt plānveida palīdzības sniegšanu lielam skaitam iedzīvotāju, kuri tagad vēršas un nonāk slimnīcā. Pašlaik Gaiļezerā gultu noslodze ir ap 85%, kas vērtējama kā ļoti augsta, atzīmēja slimnīcas vadītājs.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu