Lielbritānijas valdība samazinās BBC finansējumu (1)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas valdība samazinās sabiedriskās raidorganizācijas BBC finansējumu, uz diviem gadiem iesaldējot nodevu, ko cilvēki maksā par tās raidījumu skatīšanos un klausīšanos, ziņo laikraksts "Mail on Sunday".

Ņemot vērā prognozes, ka inflācija aprīlī sasniegs augstāko līmeni pēdējo 30 gadu laikā - 6% vai vairāk, licences nodevu iesaldēšana pašreizējo 159 mārciņu (190,4 eiro) apmērā sniegtu zināmu atvieglojumu patērētājiem, kuri cīnās ar strauji augošo dzīves dārdzību.

Taču tas būtu arī liels trieciens BBC finansēm, raidorganizācijai cenšoties konkurēt arī privātajiem medijiem un tādām platformām kā "Netflix".

Novembrī valdība sāka sarunas, lai vienotos par licences cenu, kas ir daļa no piecgades plāna, kam jāsākas 2022.gada aprīlī.

Kultūras ministre Nadīna Dorisa norādīja, ka šī vienošanās par licences cenu būs pēdējā šāda vienošanās.

"Tagad pienācis laiks apspriest un debatēt par jauniem finansēšanas veidiem, atbalstot un pārdodot lielisku britu saturu," tviterī pavēstīja ministre.

BBC atteicās komentēt Dorisas tvītu vai šim jautājumam veltīto rakstu "Mail on Sunday".

Opozīcijā esošie leiboristi pauduši viedokli, ka BBC finansējuma samazināšana ir politiski motivēta.

"Šķiet, ka premjerministrs un kultūras ministre ir apņēmušies uzbrukt šai lieliskajai Lielbritānijas institūcijai, jo viņiem nepatīk tās žurnālistika," izteikusies leiboristu likumdevēja Lūsija Pauela.

Lielbritānijas politiskās partijas pastāvīgi kritizē ziņu atspoguļojumu BBC. Piemēram, ar "Brexit" saistīto jautājumu pasniegšana BBC raidījumos jau sen uzskatīta par nesamērīgi kritisku pret tiem, kas atbalsta aiziešanu no Eiropas Savienības (ES).

Savukārt pagājušajā nedēļā kāds konservatīvo deputāts BBC ziņas par pasākumiem premjerministra Borisa Džonsona rezidencē karantīnas režīma laikā salīdzināja ar apvērsuma mēģinājumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu