Pērn četras personas notiesātas par dzīvnieku mocīšanu un nogalināšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pērn par dzīvnieku mocīšanu un nogalināšanu notiesātas četras personas, liecina publiski pieejamie tiesas spriedumi.

Vienā no lietām persona Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā notiesāta par to, ka 2019.gada augustā, cietsirdīgu motīvu vadīta, bez pamatota iemesla tīši divas reizes ar pneimatisko ieroci iešāva kaķa ķermenī. Minēto divu šāvienu rezultātā kaķim tika radītas ilgstošas sāpes.

Tiesa apstiprināja starp prokuroru un apsūdzēto noslēgto vienošanos un piemēroja brīvības atņemšanu uz vienu gadu un ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem. Brīvības atņemšanas sods gan noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz trīs gadiem.

Tāpat tiesa piedzina no apsūdzētā par labu cietušajai - kaķa īpašniecei - materiālā kaitējuma kompensāciju 45 eiro un morālā kaitējuma kompensāciju 500 eiro apmērā.

Citā lietā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piemēroja nosacītu cietumsodu kādai personai par vārnu nošaušanu. Apsūdzētais 2019.gada nogalē un 2020.gada sākumā ar pneimatisko šauteni nogalināja sešus kokā sēdošus putnus. Tāpat viņš apsūdzēts par to, ka bez attiecīgas Valsts policijas atļaujas iegādājās lielas enerģijas pneimatisko ieroci.

Tiesa vīrietim piemēroja brīvības atņemšanu uz vienu gadu un trīs mēnešiem. Brīvības atņemšanas sodu tiesa noteica nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu sešiem mēnešiem.

Vēl citā lietā Kurzemes rajona tiesa kādam vīrietim piemēroja īslaicīgu brīvības atņemšanu uz diviem mēnešiem. Viņš 2020.gada vasarā dzīvokļa virtuvē, būdams alkohola ietekmē, dusmu uzplūdā uz citai personai piederošu suni ne mazāk kā divas reizes tīši iesita ar plaukstu dzīvniekam pa dibenu, vienu reizi pa ķermeņa kreiso pusi un vienu reizi tīši iesita pa galvu. No gūtajām traumām iestājās suņa nāve.

Kurzemes rajona tiesa vēl vienā lietā notiesājusi kādu vīrieti par to, ka 2020.gada vasarā būdams alkohola ietekmē, atrodoties savā dzīvesvietā, pēc konflikta ar draudzeni pēkšņu dusmu vadīts, pacēla sev piederošo pāris mēnešus veco kaķēnu aiz astes un sita pret cietu virsmu. Pēc tam viņš kaķēnu izmeta pa pirmā stāva dzīvokļa logu. Dzīvnieks no gūtajām traumām gāja bojā.

Pieskaitot sodu, kas noteikts citā krimināllietā, vīrietim tika noteikta brīvības diviem mēnešiem, 60 stundas piespiedu darba un probācijas uzraudzība uz vienu gadu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu