Lidosta "Rīga": Šobrīd laikapstākļi nav būtiski ietekmējuši lidostas darbību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Vējainie laika apstākļi pašlaik nav būtiski ietekmējuši lidostas "Rīga" darbību, taču spēcīgā vēja un puteņa izraisītās sliktās redzamības dēļ atsevišķi lidojumi var kavēties vai doties uz rezerves lidostām, pastāstīja lidostas pārstāve Ilze Salna.

Salna norādīja, ka lēmumu par lidojuma novirzīšanu uz rezerves lidostu pieņem gaisa kuģa apkalpe, vadoties no aktuālās meteoroloģiskās informācijas.

Līdz šim viens gaisa kuģis - Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" reiss no Kopenhāgenas uz Rīgu - ir devies uz rezerves lidostu Palangā. Aktuālajai informācijai par lidojumu statusu pasažieri var sekot līdzi lidostas mājaslapā.

Kā ziņots, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdinājumu par vētru galvaspilsētā, Jūrmalā un Pierīgas novados paaugstinājis no oranžā līdz sarkanajam līmenim.

Tiek prognozēts, ka laika periodā līdz plkst.15 Rīgā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 33 metriem sekundē.

Sarkanais brīdinājums nozīmē, ka iespējami ievērojami postījumi plašās teritorijās, kā arī nelaimes gadījumi, kas apdraud cilvēku dzīvību. Iedzīvotājiem jāseko līdzi informācijai un norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas, un jābūt gataviem ārkārtas pasākumiem, tai skaitā evakuācijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu