Foto ⟩ Liepājā plosās "Čurļoņa kvartets"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Valters Pelns

Svētdien, 16. janvārī, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" debitēja azartiskais un tehniski virtuozais "Čurļoņa kvartets", kas kamersērijas "Personīgi" sezonas atklāšanā klausītājus iepazīstināja ar spilgtākajiem lietuviešu laikmetīgās kamermūzikas skaņdarbiem un to autoru rokrakstiem. Lielākā daļa no koncertā atskaņotajiem darbiem Latvijā debitēja pirmo reizi. Aplūko foto no koncerta! 

Gatavojot Liepājas muzikālo programmu, kvartets izvēlējies komponistus, kurus vieno "jauneklīgums". Pirms koncerta "Čurļoņa kvarteta" altists Gedimins Dačinskis (Gediminas Dačinskas) atklāja: "Bartuļa, Latena, Makačina un Bružaites mūzika ir jauneklīga, jo viņi ir atvērti jebkādai mūzikai. Viņu skaņdarbos pulsē un dzīvo jauneklīgums un gan paši skaņraži, gan mūzika ir atvērta dažādām jaunām lietām, arī eksperimentiem. Šī mūzika ir ļoti saprotama, jo viņi izmanto tēmas no estrādes un tautas mūzikas. Viņi ir ļoti atvērti un tāda mūzika gan piestāv mums, gan arī saskan ar Edvarda Grīga mūziku, kura skaņdarbi pauž emocijas un piesaista cilvēkus, kas parasti neapmeklētu klasiskās mūzikas koncertus."

Vakara turpinājumā Edvarda Grīga (Edvard Grieg) Stīgu kvartets solminorā aicināja ieraudzīt Norvēģijas mainīgās un vizuāli krāšņās dabas ainavas.

Kamerzāles notikumu sērija "Personīgi" kļuvusi par iecienītu mākslinieku un auditorijas tikšanās vietu, iespēju mūzikas notikumus baudīt tiešākā un personīgākā veidā. Kamersērijas "Personīgi" pavasara sezonas turpinājumā svētdien, 6.februārī plkst. 15.00, klausītājiem būs iespēja iepazīt viesi no Armēnijas - talantīgo instrumentālistu Arsenu Petrosjanu (Arsen Petrosyan), kurš ir viens no savas paaudzes nozīmīgākajiem armēņu duduka popularizētājiem pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu