"Facebook" atbloķē ar Krievijas Ārlietu ministriju saistītu lapu (6)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievija pirmdien paziņoja, ka sociālais tīkls "Facebook" ir atbloķējis Krievijas Ārlietu ministrijas lapu, kas izveidota sarunām Vīnē par bruņojuma kontroli.

Pirms tam Krievijas mediju regulators apsūdzēja ASV tehnoloģiju kompāniju par cenzūru.

Krievijas delegācijas sarunām Vīnē vadītājs Konstantīns Gavrilovs informēja, ka ar Krievijas Ārlietu ministriju saistītā "Facebook" lapa tika bloķēta piektdien par "nelikumīga satura" publicēšanu.

Krievijas federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" nedēļas nogalē paziņoja, ka "Facebook" māteskompānijai "Meta" nosūtījis vēstuli, kurā pieprasa atcelt lapai noteiktos ierobežojumus un sniegt paskaidrojumus, kādēļ ierobežota piekļuve lapai, to raksturojot kā cenzūru.

Gavrilovs tviterī lūdza situācijas risināšanā iesaistīties arī Vīnē bāzēto Eiropas Drošības un sadarbības organizāciju.

Pirmdien viņš Krievijas valsts ziņu aģentūrai TASS pavēstīja, ka pieeja "Facebook" lapai ir atjaunota.

"Ceram, ka "Facebook" vairs neiesaistīsies tādos muļķīgi pārdrošos pasākumos," TASS citēja Gavrilova teikto.

Iepriekš ziņu aģentūra vēstīja, ka pērn februārī Krievijas delegācijas Vīnes sarunām par bruņojuma kontroli konts "Twitter" uz laiku bija bloķēts.

Krievija vairākkārt ir sodījusi ASV tehnoloģiju kompānijas, tostarp "Meta", par satura regulējuma prasību ignorēšanu. Krievija cenšas pastiprināt kontroli pār saturu interneta platformās.

Decembrī "Meta" tika noteikts līdz šim liekākais sods - 1,9 miljardi rubļu (23 miljoni eiro) - par atkārtotu nepakļaušanos Krievijas varasiestāžu prasībai izdzēst nelikumīgu saturu, piemēram, pornogrāfiska rakstura un materiālu par narkotiku un pašnāvību pieņemšanu.

Pirmdien tiesa Maskavā tādās pašās apsūdzībās noteica četru miljonu rubļu (45 000 eiro) sodu "Google".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu