Pirmdienas vakarā daudzviet Pierīgā un Rīgā apledo ceļi; satiksme palēnināta

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Apledojums. Ilustratīvs foto.
Apledojums. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Pirmdienas vakarā daudzviet Latvijā autoceļi joprojām ir slideni un satiksme aizvien ir palēnināta, liecina aģentūras LETA un aculiecinieku novērojumi, kā arī VSIA "Latvijas valsts ceļi" apkopotā informācija.

Ap plkst.21 visvairāk apledojušo ceļu posmu bija Rīgas apkārtnē, Zemgalē un Latgalē, kā arī daudzviet Vidzemē, pārsvarā tās ziemeļu daļā. Savukārt labāki braukšanas apstākļi bija Kurzemē, Vidzemes centrālajā un lejasdaļā, kā arī Sēlijas pusē.

Aculiecinieki vēstīja par daudziem sastrēgumiem un negadījumiem - gan saslīdējušām un avarējušām automašīnām, gan arī par kokiem, kas nokrituši uz ceļa stiprā vēja ietekmē. Sociālo tīklu lietotāju publicētajās fotogrāfijās un videomateriālos redzams, ka atsevišķi šoseju posmi bijuši tik slideni, ka no tiem slīdējušas nost automašīnas, kas pārvietojušās kājāmgājēja ātrumā.

Valsts policija apmēram līdz pirmdienas plkst.18 uz Latvijas ceļiem bija reģistrēti 67 satiksmes negadījumus, taču šajā operatīvajā statistikā netiek ieskaitītas avārijas, kurās autovadītāji vienojušies un aizpildījuši saskaņoto paziņojumu. 

56 negadījumi bija bez cietušajiem, bet 11 negadījumos cietuši cilvēki.

Šādi satiksmes negadījumu rādītāji ir aptuveni tādi kā ikdienā.

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienests strādā, lai braukšanas apstākļus uzlabotu, taču šādos laika apstākļos šie darbi nav efektīvi un apledojums var veidoties atkārtoti.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem uzņēmums aicina informēt, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī "Latvijas valsts ceļi" kontos sociālās saziņas tīklos "Twitter" un "Facebook".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu