Rīgā autovadītājs 2,38 promiļu reibumā sasit auto, bet tāpat turpina ceļu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Sestdienas vakarā Rīgā apturēts autovadītājs, kurš bija sēdies pie stūres 2,38 promiļu reibumā, informēja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Kaļķe.

15.janvārī pēc plkst.23 policija saņēma informāciju no iedzīvotāja, ka Rīgā pa Krišjāņa Valdemāra ielu pārvietojas kāds iereibis "Mercedes-Benz" markas automašīnas vadītājs. Vadītājs, nesavaldījis automašīnu, nobraucis no ceļa un bojājis divas ceļa zīmes, kā arī, neziņojot par to likumā noteiktā kārtībā, aizbraucis no notikuma vietas. Pēc negadījuma vietas atstāšanas automašīnas vadītājs turpinājis ceļu ar bojātu automašīnu.

VP Rīgas Ceļu policijas bataljona likumsargi, saņemot informāciju par minēto transportlīdzekli, nekavējoties sāka automašīnas meklēšanu. Minētā automašīna tika pamanīta braucam pa Trijādības ielu virzienā no Kuģu ielas puses uz Raņķa Dambja pusi, kur tā tika apturēta.

Aizturēšanas laikā autovadītājs esot uzvedies agresīvi, mēģinot provocēt likumsargus un izsakot cieņu aizskarošas frāzes. Rīgas Ceļu policijas bataljona likumsargiem nācās piesaistīt Rīgas pašvaldības policiju. Pašvaldības policija vīrieti nogādāja iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Vīrieša organismā tika konstatētas 2,38 promies alkohola.

Par notikušo VP sākusi divus administratīvā pārkāpuma procesus - vienu par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, savukārt otru par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu un negadījuma vietas atstāšanu. Tāpat Rīgas pašvaldības policija sāka administratīvā pārkāpuma procesu par sīko huligānismu.

Kopumā pagājušās nedēļas nogalē, no 14.janvāra līdz 16.janvārim, VP valstī fiksējusi 42 autovadītājus, kuri bija sēdušies pie automašīnas stūres alkohola reibumā, no tiem 17 fiksēti Rīgas reģionā.

VP aicina autovadītājus būt atbildīgiem un nesēsties pie spēkrata stūres reibumā, jo tā tiek apzināti un ļaunprātīgi apdraudēta ne tikai sava, bet arī apkārtējo drošība.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu