Covid-19: Ķīna liek dezinficēt starptautiskos pasta sūtījumus (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ķīnas pasta dienests ir devis rīkojumu saviem darbiniekiem dezinficēt starptautiskos pasta sūtījumus un aicinājis sabiedrību samazināt pasūtījumus no ārvalstīm pēc varas iestāžu apgalvojuma, ka pasts var būt jaunu Covid-19 uzliesmojumu avots.

Ķīna, kur jaunais koronavīruss pirmoreiz parādījās 2019.gada beigās, īsteno stingru Covid-19 nulles gadījumu politiku laikā, kad pārējā pasaule ir atkal atvērusi pandēmijas laikā slēgto sabiedrību.

Ķīna tagad cīnās pret daudziem nelieliem uzliesmojumiem, tostarp vienu galvaspilsētā Pekinā, divas nedēļas pirms Ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā.

Ķīnas amatpersonas pēdējās dienās ir izteikušas pieņēmumu, ka daži cilvēki var būt inficējušies ar pastu no ārvalstīm. Starp šiem cilvēkiem ir sieviete Pekinā, kurai neesot bijuši kontakti ar citiem inficētajiem, tomēr viņai bija pozitīvs tests attiecībā uz Covid-19 paveidu, kas līdzīgs Ziemeļamerikā konstatētajiem.

Laikraksts "China Post" pirmdien publicēja paziņojumu, ar kuru pasta darbinieki tiek norīkoti "iespējami drīz" dezinficēt visu starptautisko pasta sūtījumu ārējo iepakojumu.

Darbiniekiem, kas apstrādā ārvalstu vēstules un pakas, tiek pieprasīts saņemt balstvakcīnas devu.

Pasta dienests arī lūdza sabiedrību samazināt pirkumus un piegādes no "valstīm un reģioniem ar augstu ārzemju epidēmisko risku" un paziņoja, ka iekšzemes pasts ir jāapstrādā atšķirīgās zonās, lai novērstu šķērsinfekciju.

Jauni infekcijas gadījumi ir konstatēti zonās, kas saņem daudz starptautisku preču, tai skaitā ostas pilsētā Tjaņdzjiņā valsts austrumos un rūpnieciskajā Guandunas provincē valsts dienvidos.

Ķīnā otrdien tika reģistrēti 127 jauni lokāli pārnesti Covid-19 gadījumi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu