Azarenka par Džokoviča skandālu: Kaut kāds cirks... (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka Foto: AFP/SCANPIX

Kādreizējā pasaules sieviešu tenisa ranga līdere Viktorija Azarenka no Baltkrievijas izteikusies par ATP pirmo raketi Novaku Džokoviču un viņa situāciju Austrālijā.

Džokovičs pagājušās nedēļas nogalē tika izraidīts no Austrālijas, jo nav vakcinējies pret Covid-19. Līdz ar to viņam tika liegta dalība sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā "Australian Open".

34 gadus vecais Džokovičs jau atgriezies Belgradā un publiski tuvākajās dienās par savu situāciju Austrālijā negrasās izteikties. 

"Mans viedoklis? Domāju, ka viņš nav vienīgais, kurš pieļāva kļūdu, jo jautājumu, manuprāt, priekš visiem bija pārāk daudz. Jau no paša sākuma noteikumiem vajadzēja būt melns uz balta, nevajadzēja pievienot vēl kaut kādus pelēkos noteikumus, kuri ir nesaprotami. Un pēc tam jau aizgāja kaut kāds cirks, ja godīgi," TV kanālam "Eurosport" sacīja Azarenka. 

Azarenka ir 2012. un 2013. gada "Australain Open" uzvarētāja. 

"Domāju, ka neviens no šīs situācijas neizgāja kā uzvarētājs. Nekas labs neiznāca. Ceru, ka nākamreiz noteikumi jau pašā sākumā būs skaidrāki, lai nebūtu nekādas iespējas tos apiet. Es vienmēr pieturos pie šīs pozīcijas, lai gan, protams, labākajiem spēlētājiem vienmēr ir privilēģijas. Bet šis gadījums, manuprāt, ir nedaudz citādāks, jo ir pandēmija un runa ir par cilvēku, nācijas veselību. Tas jau ir cits jautājums," pauda Azarenka. 

Žurnālisti pēcspēles preses konferencē par Džokoviču lūdza izteikties arī Naomi Osakai no Japānas, bet viņa atteicas sniegt komentāru, jo vēlas koncentrēties uz savu sniegumu. 

Austrālijas atklātais čempionāts sākās 17. janvārī un norisināsies līdz 30. janvārim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu