Tūroperatora "Novaturas" grupas apgrozījums pērn sasniedza 109,6 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas tūroperatora "Novaturas" grupas, kurā ietilpst arī Latvijas uzņēmums SIA "Novatours", provizoriskais apgrozījums pērn sasniedza 109,6 miljonus eiro, kas ir 3,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, bet par 39% mazāk nekā pirmspandēmijas 2019.gadā.

Kopumā no 2021.gada janvāra līdz decembrim uzņēmums apkalpojis 172 000 klientu, kas ir gandrīz 3,6 reizes vairāk nekā 2020.gadā, bet par 41% mazāk nekā 2019.gadā.

Pagājušā gada decembrī "Novaturas" grupa no Baltijas valstīm veica lidojumus uz Ēģipti, Spānijas salu Tenerifi, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kubu, Maurīciju, Meksiku un Seišelu salām. Decembrī "Novaturas" kopumā apkalpojis 9500 klientu, grupas ieņēmumi bija 7,4 miljoni eiro.

Apkalpoto ceļotāju skaits kopš pagājušā gada otrā ceturkšņa ik mēnesi ir audzis, trešajam ceturksnim esot ārkārtīgi aktīvam un oktobrī sasniedzot 2019.gadam līdzvērtīgus rādītājus.

Grupas vadītāja Audrone Keinīte atzīmē, ka tūroperators aktīvu darbību varēja atsākt tikai 2021.gada februārī un ar ļoti ierobežotu brīvdienu galamērķu izvēli. Pakāpeniski ikmēneša atšķirība samazināta, tuvojoties pirms pandēmijas apkalpoto ceļotāju skaitam.

"2022.gadu sākam ar visiem ierastajiem ziemas brīvdienu galamērķiem un ar atgriešanos slēpošanas sezonā, tāpēc šī gada sākums būs daudz produktīvāks, ja salīdzina ar pagājušo gadu," norāda Keinīte.

Kā liecina "Novaturas" publiskotā informācija, 2020.gadā "Novaturas" strādāja ar 32,894 miljonu eiro apgrozījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu