Putins Maskavā uzņems Irānas prezidentu (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien Maskavā uzņems vizītē Irānas prezidentu Ebrahimu Raisi, paziņojis Kremlis.

Raisi tā būs nozīmīgākā vizīte ārpus Irānas, kopš viņš augustā stājās prezidenta amatā, un tā būs pirmā Irānas prezidenta vizīte Krievijā kopš 2017.gada.

Līderi apspriedīs dažādus divpusējās sadarbības jautājumus, tostarp vienošanos, ko Irāna 2015.gadā noslēdza ar pasaules lielvarām par savas kodolprogrammas ierobežošanu apmaiņā pret sankciju atvieglošanu, paziņoja Kremlis.

2018.gadā toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka ASV izstājas no šī līguma, un Irāna pēc tam pārstāja ievērot vienošanās nosacījumus.

Kopš pagājušā gada Irāna iesaistījusies sarunās ar ASV, Franciju, Lielbritāniju, Krieviju, Ķīnu un Vāciju par kodolvienošanās atdzīvināšanu, bet jūnijā pēc Irānas prezidenta vēlēšanām sarunas apsīka. Tās atsākās novembrī.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs šomēnes paziņoja, ka sarunās vērojams īsts progress.

Maskavai un Teherānai ir spēcīgas politiskās, ekonomiskās un militārās saites, kopīgas intereses Afganistānā, un tās abas atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu Sīrijas pilsoņkarā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu