Valdība cer drīzumā piebremzēt enerģijas cenu kāpuma ietekmi (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valdība līdz nedēļas beigām cer nonākt pie kompleksa atbalsta risinājuma enerģijas cenu sadārdzinājumam, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes pauda premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš uzsvēra, ka patlaban notiek aktīva diskusija par jautājumu gan starp politiķiem, gan arī dažādām sabiedrības grupām un ekspertiem.

"Viena sabiedrības grupa uzsver viena veida atbalstu, otra citu. Līdzīgi starp politiskajiem spēkiem mēs vakar sākām diskusiju ļoti intensīvi, ka mums ir daudz un dažādi priekšlikumi. Mēs turpināsim visus priekšlikumus izvērtēt un līdzsvarot un

mūsu mērķis ir šīs nedēļas laikā nākt, ar [kaut ko], ko varētu saukt par kompleksu risinājumu.

Bet šis process turpinās. Tas turpinās arī ārpus politikas aprindām, kas ir ļoti noderīgi, jo tas dod vairāk informācijas arī gala lēmuma pieņēmējiem," sacīja Kariņš.

Vienlaikus viņš arī atgādināja par valdības jau iepriekš apstiprinātajiem atbalstiem, kas bijuši vairāk mērķēti uz konkrētām grupām, tomēr pašlaik ir redzams, ka šajos apstākļos ar šiem atbalsta veidiem nepietiek.

Jau ziņots, ka koalīcija pirmdien vēl nav vienojusies par kompensācijas un atbalsta mehānismiem, lai palīdzētu iedzīvotājiem energoresursu straujo cenu kāpuma dēļ.

Pirmdien pēc valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmes Ministru prezidents norādīja, ka energoresursu cenas strauji kāpj visā pasaulē, ne tikai Latvijā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu