Otrdien ugunsgrēkā Liepājā gājis bojā cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Liepājā otrdien ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks, tā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.14 glābēji steidzās uz izsaukumu Vānes ielā, kur daudzstāvu namā dega dzīvoklis 30 kvadrātmetru platībā. Mājoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, dūmu detektors netika atrasts.

No ēkas evakuēti trīs cilvēki. No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji iznesa cilvēku, kuram mediķi konstatēja nāvi.

Trešdienas rītā glābēji steidzās uz izsaukumu Atbrīvošanas alejā Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu mājā ar mansardu dega mansardstāva dzīvoklis 20 kvadrātmetru platībā un izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Pie ēkas nokritis zemē atrasts cilvēks, kurš nodots mediķu aprūpē.

Otrdienas vakarā saņemts izsaukums uz Krasta ielu Rīgā, kur četrstāvu sabiedriskā ēkā bija dedzis dīvāns un kumode trīs kvadrātmetru platībā un bija nostrādājusi automātiskā ugunsdzēsības sistēma, kā rezultāta liesmas tika nodzēstas. Pirms VUGD ierašanas no ēkas evakuēti desmit cilvēki.

Tāpat otrdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Ziedu ielu Mālpilī, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 230 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks.

Otrdien VUGD arī saņēma informāciju, ka Birzes ielā Rīgā, uz Buļļupes ledus, atrodas četri cilvēki, tai skaitā nepilngadīga persona. Šoreiz glābšanas darbus nebija jāveic. Pēc veiktajām pārrunām cilvēki nokļuva krastā pašu spēkiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD turpināja novērts stiprā vēja postījumu sekas. Kopumā tika saņemti 37 izsaukumi, lielākoties Jūrmalā, kur no ceļu braucamās daļas bija jānovāc nolūzuši un aizlūzuši koki, kas radīja apdraudējumu.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 83 izsaukumus: septiņus - uz ugunsgrēku dzēšanu, 64 - uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu