Tiešraide - Rīgas metropoles nākotnes attīstības izaicinājumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Rīgas metropole ir nesen izveidots koncepts ar mērķi sekmēt Rīgas un Pierīgas reģiona potenciāla sekmēšanu nacionālā un starptautiskā mērogā.

2021.gada nogalē ir pabeigts darbs pie starptautiska pētījuma, kas izstrādāts nozīmīgā ESPON pētījumu programmas ietvaros, vērtējot ES Kohēzijas politikas nozīmi un turpmākās perspektīvas metropoļu areālu un pilsētu stratēģiskajā attīstība un plānošanā. Pētījuma ietvaros tika veikta dažādu Eiropas, metropoļu gadījumu analīze, tajā skaitā, Rīgas metropoles areāla, Barselonas metropoles teritorijas, Gdaņskas – Gdiņas – Sopotas metropoles teritorijas, Leonas metropoles un citu, kā ar veikta teritoriju salīdzinošā analīze sagatavojot rekomendācijas dažādiem pārvaldības līmeņiem. RMA gadījumā identificēta nepieciešamība turpināt risināt RMA pārvaldības jautājumus, īpašu uzsvaru liekot uz daudzlīmeņu pārvaldību.

Mērķis:

Iepazīstināt ar ESPON METRO pētījuma rezultātiem un rekomendācijām, diskutēt par Rīgas metropoles areāla (RMA) daudzlīmeņa pārvaldības attīstību un ES Kohēzijas politikas lomu RMA attīstības veicināšanā.

Datums:

Trešdiena, 19.01.2021. pulksten 10.00-12.30

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu