Ārkārtīgi "veiksmīgā" Putina radiniece (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: “Agenstvo”, Reuters/Scanpix

Krievijas Kemerovas apgabala gubernatora sieva Anna Civiļjeva ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina radiniece, un tas teju automātiski nozīmē, ka viņa ir ļoti veiksmīga un bagāta sieviete, secināts pētnieciskās žurnālistikas izdevuma “Agenstvo” veiktajā izmeklēšanā.

Kā apgalvo pētījuma autori, Civiļjevas pirmslaulību uzvārds ir Putina un viņa ir prezidenta Putina brālēna meita.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados viņa strādājusi par psihiatri Kemerovā, bet pēc Putina nākšanas pie varas pārcēlusies uz dzīvi Maskavā, kur sākusi nodarboties ar medicīniskā aprīkojuma tirdzniecību.

2007.gadā viņa aprecējās ar Sergeju Civiļjevu.

2012.gadā Civiļjevu pāris kļuva par līdzīpašniekiem ogļu ieguves uzņēmumā “Kolmar”. Līdz tam nedz Anna, nedz viņas vīrs nekad nav bijuši saistīti ar ogļu ieguvi.

"Agenstvo” norāda, ka Civiļjeviem viņu iepriekšējās uzņēmējdarbības gaitās nebija izdevies nopelnīt naudu, kas ļautu viņiem iegādāties kapitāldaļas ogļu ieguves uzņēmumā, kura vērtība ir aptuveni 400 miljoni dolāru.

Kā noskaidroja žurnālisti, Civiļjevi “Kolmar” kapitāldaļas ieguvuši no uzņēmēja un Putina drauga Genādija Timčenko, kurš iepriekš kontrolējis 60% “Kolmar” kapitāldaļu.

Uzņēmums “Kolmar” pagātnē saskāries ar finansiāliem sarežģījumiem. Tomēr pēc Civiļjevu kļūšanas par akcionāriem uzņēmums vairākkārt saņēmis valsts atbalstu.

2018.gadā Sergejs Civiļjevs kļuva par Kemerovas apgabala gubernatoru. Savukārt viņa sieva vada apgabala sociālās aprūpes padomi.

“Agenstvo” uzsver, ka Anna aktīvi piedalās Kemerovas apgabala jautājumu risināšanā un tieši ietekmē sava vīra rīcību.

Civiļjevu gadījums uzskatāms par kārtējo pierādījumu Putina režīma feodālajām tradīcijām, raksta “Agenstvo”.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu