Uz Jelgavas novada mēra amatu pretendē trīs kandidāti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Uz Jelgavas novada domes priekšsēdētāja amatu pretendēs trīs domes deputāti.

Kā informēja deputāts Dainis Liepiņš, viņa kandidatūru mēra amatam joprojām uztur Latvijas Reģionu apvienība (LRA).

Viņš atzina, ka pašlaik sarunās par mēra amatu nav iesaistīts, taču uzturēs savu kandidatūru domes sēdē.

Iespējams, tiks balsots arī par Ilzi Vītolu no Latvijas Zemnieku savienības (LZS), kas ir visvairāk domē pārstāvētais politiskais spēks. LZS domē ir sešas no 19 deputātu vietām, līdz ar to viņai nepieciešams atrast mazāk sabiedroto, lai tiktu pie amata.

Vislielākās izredzes tikt ievēlētam vēl pagājušās nedēļas beigās bija Madaram Lasmanim (LA). Par atbalstu viņam pagājušajā nedēļā vienojušies 11 deputāti, kuri balsoja par iepriekšējā mēra Ziedoņa Caunes (LZS) noņemšanu no amata.

Lasmanis sarunā gan bija atturīgs prognozēs, norādot, ka vienošanās starp politiskajiem spēkiem bija, taču politiskās norises esot neprognozējamas un līdz šodienai varbūt jau ir citas vienošanās starp citiem politiskajiem spēkiem.

Viņš uzsvēra, ka, iespējams, viss izšķirsies šodienas domes sēdē, bet sēde varētu arī beigties bez rezultāta.

Domes sēdē var tikt izvirzītas vēl arī citi domes priekšsēdētāja amata kandidāti.

Trešdien, 19.janvārī, sasaukta ārkārtas domes sēde jauna Jelgavas novada domes priekšsēdētāja ievēlēšanai, tā informēja novada pašvaldībā.

Jelgavas novada domes ārkārtas sēde plkst.18 notiks klātienē, pašvaldības lielajā zālē. Sēdes dienaskārtībā ir balsojums par Jelgavas novada domes priekšsēdētāja ievēlēšanu, tāpēc deputātiem nepieciešams balsot ar vēlēšanu zīmēm.

Domes sēde būs skatāma tiešraidē pašvaldības mājaslapā.

5.janvarī no amata tika atbrīvots Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Caune. Sēdē par neuzticības izteikšanu pats Caune nepiedalījās, jo atradās neplānotā prombūtnē. Par viņa atbrīvošanu no amata nobalsoja 11 domnieki, četri bija pret, bet trīs balsojumā nepiedalījās.

Balsojumā nepiedalījās LRA deputāti, "pret" balsoja visi sēdē klātesošie Caunes pārstāvētās Latvijas Zemnieku savienības pārstāvji, izņemot Jāni Poču, kurš atbalstīja domes priekšsēdētāja atbrīvošanu.

"Par" bija domnieki no Latvijas Zaļās partijas, "Jaunās vienotības", "Latvijas attīstībai", Nacionālās apvienības un "Saskaņas" sarakstiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu