Golubeva: pienācis laiks valstij nodrošināt labus darba apstākļus visos iekšlietu dienestos (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atklāj ar ASV atbalstu renovēto VUGD depo Daugavpilī
Atklāj ar ASV atbalstu renovēto VUGD depo Daugavpilī Foto: LETA

Pienācis laiks valstij nodrošināt labus darba apstākļus visos iekšlietu dienestos, tajā skaitā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), atklājot jauno VUGD depo Daugavpilī, sacīja iekšlietu ministre Marija Golubeva.

"Esmu gandarīta, ka šogad un nākamgad beidzot sāksies astoņu depo celtniecība ar valsts budžeta atbalstu, kā arī vēlāk vēl astoņu citu depo būvniecība ar Eiropas Atveseļošanās fonda atbalstu," norādīja ministre.

Kā uzsvēra Golubeva (AP), Daugavpilī, Piekrastes ielā 13, ar ASV atbalstu renovētais VUGD depo parāda, ka sabiedrotie atceras ne tikai par Latvijas ārējo drošību, bet iesaistās arī iekšējās drošības stiprināšanā.

Trešdien Golubeva, ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails, Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) un VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš piedalījās svinīgā ceremonijā, lai atzīmētu ASV un VUGD 16.depo renovācijas projekta pabeigšanu.

Projektu īstenoja ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs sadarbībā ar Latvijas Iekšlietu ministrijas VUGD un ASV armijas Inženieru korpusu. Finansējumu 600 000 ASV dolāru apmērā nodrošināja ASV Bruņoto spēku virspavēlniecības Eiropā Civilās sadarbības programma. Būvdarbus veica Latvijas būvniecības uzņēmums SIA "Abora". Projekta ietvaros ir renovētas depo administratīvās un atpūtas telpas, garderobes, dušas, kā arī daļēji nomainīta apkures un elektroenerģijas sistēma. Veiktā iekštelpu renovācija ir ievērojami uzlabojusi ugunsdzēsēju darba apstākļus un nodrošinās atbilstošu infrastruktūru VUGD ekipējumam un operatīvajam transportam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu