VUGD: Trešdien reģistrēti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijā trešdien reģistrēti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki, tā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.22 VUGD saņēma izsaukums uz Vaļņu ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka piektā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves priekšmeti 20 kvadrātmetru platībā.

No ēkas evakuēti 12 cilvēki. Aptuveni divu stundu laikā šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Tāpat trešdienas vakarā glābēji steidzās uz izsaukumu Dienvidkurzemes novada Grobiņas pagastā, kur vienstāva angāra tipa ēkā dega apkures telpa un šķelda 70 kvadrātmetru platībā. Arī šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks aptuveni divu stundu laikā tika likvidēts.

Trešdien VUGD saņēma izsaukumu uz Dārza ielu Siguldā, kur divstāvu dzīvojamās mājas augšējā stāva dzīvoklī dega plīts un panna un bija nostrādājis dūmu detektors kāpņu telpā. Cilvēku no piedūmotā dzīvokļa palīdzēja izglābt kaimiņš.

Trešdien septiņos izsaukumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai novāktu nolūzušus kokus, un divos gadījumos, kur bija jānovāc bojātas jumta konstrukcijas, kas radīja apdraudējumu.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 55 izsaukumus: 14 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 - uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu