Francijas tiesa liek "Twitter" atklāt, kā tas cīnās ar naida runu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Parīzes tiesa ceturtdien nolēmusi, ka sociālajam tīklam "Twitter" ir jāatklāj pasākumi, kādus tas izmanto cīņai ar naidu kurinoši izteikumiem.

Īrijā bāzētais uzņēmums "Twitter International" apstrīdēja jūlijā pieņemto tiesas lēmumu, kas prasa uzņēmumam dalīties ar dokumentiem un informāciju par tvitera franču moderatoru komandu un datiem par "Twitter" aktivitātēm naida runas izskaušanai.

Šo lietu tiesā ierosināja vairākas organizācijas, kas cīnās ar diskrimināciju. Tās apgalvoja, ka uzņēmums ilgstoši pienācīgi nenovēro ierakstus tviterī.

Apelācijas tiesa ceturtdien apstiprināja pirmās instances tiesas spriedumu un lika uzņēmumam samaksāt 1500 eiro kompensācijā "SOS Racisme", "SOS Homophobie" un citām organizācijām, kas vērsās tiesā.

Citā lietā "Twitter" Francijas nodaļu Parīzes tiesā iesūdzējuši trīs teroraktu upuri, kas cietuši no vajāšanas internetā.

Viņi apgalvo, ka uzņēmums ir vainīgs pie tā, ka viņu lietas pret vajātājiem cietušas neveiksmi, jo "Twitter" atteicies sniegt izmeklētājiem informāciju, kas palīdzētu identificēt vainīgos.

"Twitter" Francijas nodaļas vadītājs Damjēns Vjels pagājušajā nedēļā tiesā sacīja, ka atbild tikai par "Twitter" biznesa attīstību un neko vairāk.

Datu sniegšana varasiestādēm bija "atkarībā no "Twitter International" labās gribas, kas atrodas ārpus Francijas jurisdikcijas un var izlemt, vai sadarboties vai nē", piebilda viņa advokāts.

Vēl vienā lietā Versaļā "Twitter" Francijas nodaļa apgalvo, ka nevar palīdzēt policijai ar informāciju par cilvēkiem, kas nosūtījuši draudus un apvainojuši amatpersonu.

Vietējais birojs apgalvo, ka neglabā nekādu informāciju, un visus datus glabā "Twitter International" Īrijā.

Prokuratūra lūgusi tiesu piemērot "Twitter" Francijas nodaļai un tā vadītājam Vjelam abiem līdz 75 000 eiro lielu sodanaudu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu