Piecas muļķības par seksu, kam aizvien tic vīrieši!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Diemžēl sabiedrībā joprojām valda daudzi aizspriedumi un stereotipi par to, kas ir un nav normāls mūsu seksuālajā dzīvē. Par pieciem izplatītiem mītiem, kas apvij vīriešu seksuālo dzīvi, vēsta portāls "People".

Mīts: Dzimumlocekļa izmērs ietekmē apmierinātību

Pretēji populāram pieņēmumam "lielāks" ne vienmēr ir "labāks" - dzimumlocekļa apkārtmērs un garums nespēlē izšķirošu lomu tajā, cik apmierināts ar savu seksuālo dzīvi būs vīrietis vai viņa otrā pusīte.

Džasmins Brāmbats, urologs no Floridas štata, ASV, portālam minējis, ka "lielākā daļa vīriešu ir gana "apdāvināti".

Lielākais stress nāk no nemitīgas sevis salīdzināšanas ar pornoindustrijas zvaigznēm, kas nav adekvāti".

Mīts: Ar uztura bagātinātāju palīdzību ir iespējams samazināt savu "atpūtas periodu"

Internetā ir atrodami daudzi tirgotāji, kas piedāvā preparātus, kas samazinot laiku, kas paiet starp ejakulāciju un nākamo erekciju. Pārsvarā šo uztura bagātinātāju ražotāji apgalvo, ka "atpūtas laiku" regulē hormons prolaktīns, kura līmeni ar preparātu palīdzību piedāvā samazināt. Šis pieņēmums nav zinātniski pamatots, turklāt nav zināms, kā vīrieša ķermeni ilgtermiņā var ietekmēt šī hormona nomākšana.

Mīts: Ilgstošs periods bez ejakulācijas var būt dzīvībai bīstams

Lai arī varētu šķist, ka šis mīts eksistē tikai Holivudas komēdijās, patiesi ir vīrieši, kuri uztraucas par to, ka ilgstošs seksa trūkums var būt nāvējošs. Par to var liecināt arī sēklinieku kļūšana tumšākiem, jo pēc uzbudinājuma no šīs ķermeņa daļas netiek pienācīgi aizvadītas asinis, kas parasti notiek pēc ejakulācijas. Gadījumā, ja ir novērojams šis simptoms, risinājums ir vienkāršs - jānodrošina ejakulācija.

Tiesa, krasas un ilgstošas sēklinieku krāsas izmaiņas var liecināt arī par nopietnākām veselības problēmām, par kurām būtu jākonsultējas ar ārstu.

Mīts: Vīrieši nekad netēlo orgasmu

Tēlošana attiecībās mēdz notikt gan no sievietes, gan vīrieša puses. Džasmins Brambats uzsver, ka vīrieši nereti tēlo orgasmam līdzīgās skaņas, ja vairs nav ieinteresēti turpināt dzimumaktu. Lai arī mēdz uzskatīt, ka par vīrieša orgasmu liecina ejakulācija, tā ne vienmēr ir patiesība - ir pietiekams skaits vīriešu, kuriem medicīnisku iemeslu dēļ izdalās mazs sēklas daudzums. Tas ne vienmēr nozīmē, ka vīrietis nav izbaudījis seksuālo aktivitāti!

Mīts: Priekšlaicīga ejakulācija ir neārstējama

Lai arī kungi nelabprāt apspriež šo problēmu ar saviem draugiem, statistika liecina, ka katrs trešais vīrietis savā dzīvē ir saskāries ar priekšlaicīgu ejakulāciju. To mūsdienās ir viegli novērst, izmantojot lubrikantus un prezervatīvus, kas satur jutību mazinošus preparātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu