Jaunzeme: VID darbinieku rotāciju plāns varētu būt izstrādāts maijā (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku rotāciju plāns varētu būt izstrādāts maijā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

"Ap maiju varētu būt skaidrība par to, kādas rotācijas būs, un uz rudens pusi tās faktiski notiks," sacīja VID vadītāja, piebilstot, ka 2019.gadā atbilstoši "PricewaterhouseCoopers" ("PwC") izstrādātajām vadlīnijām viņa izdeva rīkojumu, ka šāds plāns ir jāsagatavo un termiņš tika noteikts līdz 2022.gada 4.maijam.

Jaunzeme arī atzīmēja, ka neatbalsta iepriekš VID īstenoto kārtību, kad darbiniekiem par rotāciju citā amatā paziņo praktiski dienu iepriekš, jo darbiniekiem ir nepieciešams laiks, lai pārņemtu lietas un lai informētu ģimeni.

Tāpat viņa pauda, ka ļoti būtiskas darbinieku rotācijas VID nebūs. "No tā bloka, kas nav muita, runa varētu būt par 3-4 vadītājiem, kas varētu tikt rotēti," sacīja Jaunzeme.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka rotācija ir piemērojama tajos gadījumos, kad darbinieks citā amatā savas zināšanas spēj izmantot labāk. "Mēs nerunājam par iespēju rotēt cilvēkus, par kuriem ir aizdomas. Rotācija ir piemērojama tajos gadījumos, ja cilvēks kaut kur citur spēj savas zināšanas izmantot labāk un tai ir būtisks ieguldījums iestādes kopējā attīstībā", sacīja Jaunzeme.

Tāpat VID vadītāja uzsvēra: "Tie, kas ir ierauti koruptīvās darbībās, nav jārotē, viņi ir jāatlaiž".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu