Danilāns: vai omikrons būs vieglāks arī Latvijā, es stipri šaubos! Nebūsim egoisti! (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Anatolijs Danilāns
Anatolijs Danilāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Pateicoties iepriekšējām vakcīnām, omikrons citur pasaulē ir vieglāks," par omikronu komentē profesors Anatolijs Danilāns. Vai omikrons būs vieglāks arī Latvijā, Danilāns izsaka stipras šaubas, bet vēlreiz uzsver - vakcīna pasargā no omikrona izraisītajiem nāves gadījumiem: "Iespēja saslimt pastāv, bet ne tik smagi!"

Danilāns uzsver, ka inficēties ar vīrusu ir ļaunāk nekā vakcinēties. Kā arī hronisku slimību gadījumā vakcinācija ir vēl svarīgāka.

Danilāns uzsver, svarīgi ir zināt, ka ir divas imunitātes – nespecifiskā un specifiskā. Stiprināt iespējams nespecifisko imunitāti. Ar pareizu dzīvesveidu, labu uzturu, fiziskajām aktivitātēm un labu garastāvokli. Danilāns min, ka ļoti labi stiprina arī elpošanas vingrinājumi.

"Nav kaut kāds supervitamīns, tās ir muļķības!"

Taču profesors Anatolijs Danilāns akcentē, ka specifiskās imunitātes, ko organisms izstrādā pret kādu jaunu slimību, pret Covid-19 nevienam nav.

Danilāns uzskata, ka vajag rūdīties. Viņš pats aktīvi trenējas, iet aukstā dušā. Taču pret Covid-19 sevi, draugus, biedrus un cilvēkus Latvijā pasargāt šādi nav iespējams.

"Es lienu katru rītu aukstā ūdenī. Zinātnisku pierādījumu, ka āliņģis paglābs no visām vainām, nav! Slikta tur nekā nav, bet nekāds brīnumlīdzeklis tas arī nav. Es pats dabūju vīrusu par spīti visam āliņģim!"

"Man drusku sāp sirds, ka cilvēki saka – es nesaslimšu. Tie visi ir egoisti. Varbūt tu nesaslimsi, bet nodosi vīrusu citiem," norāda profesors.

Danilāns atkārto, ka nekādu brīnumlīdzekļu nav. Taču pēc viņa domām, šādu līdzekļu piekritējiem ir viena laba īpašība, kas būtu vajadzīga katram: "Viņi lieliski saprot, ka veselībai ne tikai ārsts vienīgais var dot labumu. Medicīna bez cilvēka līdzdalības ir nieks!"

Profesors skaidroja no paaudzes uz paaudzi nodoto "mantojumu" jeb mītu ap saaukstēšanos. Ticams, ka katrs vismaz reizi dzīvē ir dzirdējis tekstu – galvenais, lai kājas būtu siltas! Taču izrādās, saaukstēšanās iemesls ir pavisam cits.

"Saaukstēšanās faktiski ir infekcijas slimība. Ja tu būsi svaigā gaisā, mežā – nekādu saaukstēšanās slimību nedabūsi! Saaukstēšanās pašas kā tādas nav, var sev nosaldēt kaut ko, bet tu nesaaukstēsies, tur nav baktēriju."

Ja tomēr pasliktinās pašsajūta, Danilāns noteikti iesaka nevilcināties un apmeklēt ārstu: "Latvijā visi ir pārāk braši!"

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu