“Nedēļas fokusā” Agnese Irbe un Selma Levrence ⟩ Par vārdiem, attieksmēm un lomām (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Kā jau ierasts “Nedēļas fokusā” pievēršamies arī jautājumiem, kas raisa diskusijas sociālajos tīklos. Viena no tādām aizvadītajā nedēļā uzplaiksnīja saistībā ar kādas tvitera lietotājas pieredzi, piedzīvojot nepatīkamas emocijas, kad nepazīstams vīrietis uz ielas uzsauca: “Hello, beautiful!” Uzsaukuma adresāte reaģēja ar necenzētu leksiku, kuras saturu šeit nepaudīsim, bet kas ietver skaidru nepatiku pret šādu uzrunas formu.

Minētais raisīja diskusijas vairākos līmeņos – par to, ko var un ko nevar uzsaukt cilvēki cits citam, kas skaitās un neskaitās “normāli”, par sievietes lomu sabiedrībā vispār, verbālo agresiju un nedrošības sajūtu. Protams, risinājās arī vērtību un ideoloģiskās debates.

Un tieši šim līmenim mēs šodien pievērsīsimies – par vērtībām sabiedrībā no dažādām pārliecību perspektīvām. Kā definēt (un vai vajag definēt) saskarsmes normālību? Kas ir pieņemami un nepieņemami 21. gadsimta sabiedrībā? Un ko izprotam ar sievietes un vīrieša lomām “pieņemamā” robežās?

Par šiem un citiem jautājumiem “Nedēļas fokusā” studijā diskutēs filoloģijas zinātņu doktore, intelektuālas ievirzes tīmekļa žurnāla “TELOS” galvenā redaktore Agnese Irbe un sabiedriskā aktīviste, Saeimas deputāta palīdze un jauniešu biedrības "Protests" valdes priekšsēdētāja Selma Levrence.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu