Viļņā atklās Andra Vītoliņa personālizstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Vītoliņš
Andris Vītoliņš Foto: Reinis Hofmanis

Viļņas rātsnamā un mākslas galerijā "Meno niša" no 3. februāra līdz 26. februārim būs apskatāma mākslinieka Andra Vītoliņa personālizstāde "Mums vajadzīga iespēja pārdzimt" jeb "We Need a Chance to be Reborn", informē mākslinieka pārstāve Alise Mališko.

Viņa pavēstīja, ka izstāde vēsta par indivīda spēju krīzes situācijās saskatīt nākotnes vīziju. Vītoliņa darbi apvieno pārliecību par ideju, domu un "pārdzimšanu" fiziskajā telpā, proti, priekšmetos un objektos pārtapušajām idejām gleznās tiek sniegta iespēja atdzimt un atjaunoties.

Izstāde apmeklētājiem būs pieejama Viļņas rātsnamā, kas atrodas Viļņas vecpilsētā. Tāpat izstāde būs apskatāma arī laikmetīgās mākslas galerijā "Meno Niša", kas jau kopš 2009. gada organizē starptautiskus laikmetīgās mākslas projektus sadarbībā ar ārvalstu galerijām, kultūras institūcijām un ar atsevišķiem māksliniekiem.

Vītoliņš ir latviešu gleznotājs un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) prorektors un pedagogs. Kopš 1996. gada mākslinieks aktīvi piedalās izstādēs Latvijā un citās Eiropas valstīs - Dānijā, Zviedrijā, Vācijā, Austrijā.

Pēc Mališko paustā, mākslinieku jau ilgāku laiku mākslā interesē industriālā tēma: mašīnas, dažādi braucamrīki, mehānismi, rūpnīcas un to detaļas - caurules, skrūves, krāni, savienojumi. Vītoliņš ir ieguvis maģistra grādu LMA glezniecības nodaļā, bakalaura grādu vizuālās komunikācijas nodaļā, mākslinieks trīs gadus studējis dizaina nodaļā. Vītoliņš 2004. gadā saņēmis žurnāla "Latvijas Arhitektūra" gada balvu par labāko debiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu