Pavļuts: bērnu vakcinācijas dienas pilotprojekts "ATTA" centrā ir izdevies (48)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Uzskatām, ka bērnu vakcinācijas dienas pilotprojekts "ATTA" centrā ir izdevies, svētdien, 23. janvārī, tviterī rakstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts.

"Šo pieeju vakcinācijas centros vajadzēs atkārtot," pauda ministrs.

Jau ziņots, ka lielajā vakcinācijas centrā Rīgā, "Atta Centre", sestdien pilotprojekta ietvaros pret Covid-19 vakcinēti 113 bērni. Atsaucoties vecāku ierosinājumiem, "Atta Centre" sestdien notika bērnu vecumā no 5 līdz 11 gadiem vakcinācija, kas būs pieejama arī pirmdien.

"Sirsnīgs paldies vecākiem un bērniem par lielo atsaucību," vēstīja Vakcinācijas projekta nodaļa.

Bērnu vecumā no pieciem līdz 11 gadiem vakcinācija pret Covid-19 Latvijā tika sākta 15.decembrī. Līdz 21.janvārim (ieskaitot) pirmās potes pret Covid-19 bija saņēmuši vismaz 6118 bērni šajā vecuma grupā, vakcinācijas procesu bija pabeiguši 489 bērni, bet 20 bērniem veikta arī revakcinācija.

Šī pilotprojekta ietvaros vakcinācija bērniem no pieciem līdz 11 gadiem notiek, gan iepriekš piesakoties pa telefonu 8828, gan bez iepriekšējās reģistrācijas. Līdzīgu praksi tuvākajā laikā plānots ieviest arī novadu vakcinācijas centros, iepriekš informēja Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu