Rēzeknes novadā vēlas saglabāt piecas vidusskolas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rēzeknes novadā plānots saglabāt piecas vidusskolas, intervijā aģentūrai LETA sacīja novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs (JV, "Par!", Latgales partija).

Viņš stāstīja, ka jau no Rēzeknes rajona padomes laikiem, 1998.gadā, ir sākta un regulāri veikta visas izglītības sfēras analīze, rēķinot, cik skolēnu, kādā periodā, kādā posmā ir teritorijā. Rēķināta arī efektivitāte attiecībā uz finanšu līdzekļu izlietojumu.

Švarcs uzsvēra, ka viennozīmīgi prioritāte ir kvalitatīva pakalpojuma sniegšana, vai tā būs pirmsskola vai pamatskola, vai vidusskola.

"Protams, svarīgi nodrošināt to, ko katrs esam solījuši, gan dažādas partijas, gan arī valdība, ka noteiktam pakalpojumu klāstam jābūt maksimāli tuvu pakalpojuma saņēmējam. Mēs nevaram runāt par pirmsskolas bērnu, kuru būs jāved stundu ceļā uz iestādi," pauda domes priekšsēdētājs.

Attiecībā uz vidusskolām bijušajā Rēzeknes novadā un tagad arī Viļānos dome ir noteikusi piecus atbalsta punktus, piecas vidusskolas - Nautrēni, Dricāni, Kaunata, Malta un šobrīd arī Viļāni -, uz kuru bāzēm pašvaldība grib balstīt kvalitatīvas vidējās izglītības ieguves vietas.

"Mēs ļoti pragmatiski ejam uz to, lai arī novada teritorijā objektīvu apsvērumu dēļ saglabātu šīs piecas vidusskolas," uzsvēra Švarcs.

Bez jau minētajām skolām novadā ir arī Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskola un Tiskādu vidusskola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu