Nākotnes tendence: legāls"mīlas trijstūris"? (7)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Kas ir poliamorija? "Poliamorija ir intīmu attiecību prakse vai vēlme pēc tām ar vairāk nekā vienu partneri ar visu iesaistīto partneru informētu piekrišanu," šo svešvārdu tulko Vikipedija. 

"Patiesas poliamoras attiecības balstās tādās vērtībās kā emocionāla inteliģence, uzticēšanās, savstarpējas rūpes, vienlīdzība, kā arī neīpašnieciskums (kas ir īpaši būtiski)," šo tulkojumu papildina raksts "Mīlestības tīkls. Vai poliamorija labāka par monogāmiju?" žurnālā "Ieva". 

Kādi secinājumi izteikti rakstā? 

*Pirmkārt - poliamorija nav nekāda pastaiga parkā;

*Otrkārt - šāds attiecību modelis mūsdienās patiešām vairs nav nekāds retums. Žurnālā Psychology Today pat publicēti statistikas dati, ka katrs piektais amerikānis kādā savas dzīves posmā ir bijis poliamorās attiecībās, bet katrs desmitais tādās ir šobrīd;

*Aptaujās poliamoristi apliecina, ka šīs attiecības viņiem sniedz gandarījumu, emocionālu izaugsmi un prieka šaltis [..] Diskusijas būs daudzšķautņainākas, tavu muguru masēs vismaz divi roku pāri, smiekli būs daudzbalsīgāki, un vakariņām ātrāk tiks nomizoti kartupeļi. Un vispār - vai tad mīlestības var būt par daudz?

* Attiecības prasa darbu. Tad jāsecina, ka jebkuras grūtības, ko piedzīvo monogāms pāris (viedokļu, vērtību un interešu atšķirības, naudas un laika trūkums u. c.) poliamorās attiecībās jāreizina vismaz ar divi! Un arī attiecību risināšana un sarunas par to aizņem divtik daudz laika.

Pēcāk raksta autore arī uzdod jautājumu: varbūt poliamorija patiešām ir tāds kā attiecību nākamais līmenis?

"Ja vismaz pamēģina atmest skepsi un aizspriedumus, sāk šķist, ka poliamorija ir nevis bezatbildīgs pirmatnēju dziņu kauciens, bet gan sarežģīts attiecību tango. Virtuoza dejošana pa virvi! Lai šādas attiecības pastāvētu ilgstoši, tās paģēr absolūtu atvērtību, godīgumu, uzticēšanos, spēju izteikties un uzklausīt, cienīt savas un citu robežas. Viens nepareizs solis, zaudēts līdzsvars, un tev draud gāšanās bezdibenī, kur atplestām rokām gaida greizsirdība, manipulācijas, intrigas un kas tik vēl ne," secina autore žurnālā "Ieva". 

Plašāk par šo aizraujošo tematu lasi žurnālā "Ieva".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu