Pirms pāris desmitiem gadu aligatori tika uzskatīti par apdraudētu sugu, taču viņiem izdevās mainīt savu kursu un pašlaik Floridas ūdeņos mājo vairāk nekā 1,3 miljoni aligatoru, kuri rada apdraudējumu gan cilvēkiem, gan mājdzīvniekiem.

Mednieks Alens Kovards stāsta, ka Floridas štatā katru gadu tiek organizētas aligatoru medības, lai rūpētos par populāciju. Lai piedalītos štata aligatoru medībās, nav nepieciešama mednieka licence, taču ne kurš katrs to var darīt, jo štats katru gadu izsniedz tikai apmēram 7000 aligatoru medību atļaujas no 15000 pieteikumiem. Katram izvēlētajam medniekam tiek piešķirts konkrēts medību apgabals un datums, kurā var nomedīt divus aligatorus.

Taču citus dzīvniekus Floridas štatā ir atļauts medīt gandrīz neierobežoti, jo tie rada lielu postījumu pilsētvidei. Piemēram, mežacūkas ir atļauts medīt visa gada garumā neierobežotā daudzumā. Tās rada lielas problēmas zemniekiem un pārnēsā slimības, kas ietekmē savvaļas dzīvniekus, mājlopus un pat cilvēkus.

''Ārpus rāmjiem!'' ir TVNET veidots dokumentālo īsfilmu cikls, kurā tiek atspoguļoti dažādu cilvēku neparasti hobiji un aizraušanās.

Dokumentālo īsfilmu iespējams noskatīties arī Youtube platformā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X