Krievija noslepeno informāciju par Putina meitas fonda dibinātājiem (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

No Krievijas vienotā juridisko personu reģistra pazudusi informācija par Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitas Jekaterinas Tihonovas vadītā fonda “Innopraktika” dibinātājiem, vēsta izdevums ČTD.

Fonds “Innopraktika” dibināts 2012.gadā, un to kopš dibināšanas vada Putina meita Tihonova. “Innopraktika” padomē kopš tā dibināšanas darbojas vairāki Putinam pietuvināti Krievijas valsts uzņēmumu vadītāji.

Plašu uzmanību fonds piesaistīja 2015.gadā, kad kļuva zināms, ka “Innopraktika” piedalās miljardiem rubļu vērtajā Maskavas Valsts universitātes paplašināšanas projektā.

ČTD žurnālisti pagājušā gada decembrī pieprasīja reģistrā izrakstu par fondu - tajā norādīts, ka fonda vienīgais dibinātājs esot Maskavas Valsts universitāte, bet citu dibinātāju vārdi pazuduši.

Tikmēr medijs “Meduza” ziņo, ka Vienotā juridisko personu reģistra izrakstā par “Innopraktika”, ko medijs saņēmis 21.janvārī, vairs nav atrodama sadaļa “Informācija par juridiskās personas dalībniekiem/dibinātājiem”.

Tomēr par citām juridiskām personām šo informāciju reģistrā joprojām var saņemt.

Kā norāda ČTD, informācija par dibinātājiem un dalībniekiem no reģistra pazudusi attiecībā uz vēl vairākām citām organizācijām, kas saistītas ar varas struktūrām.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu