Bišu ķieģeļi kļūst par plānošanas prasību jaunu ēku būvniecībai Braitonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/greenandblueuk

Anglijas Braitonas un Hovas pilsētā ieviestais būvniecības plānošanas likums paredz, ka jaunajās ēkās jāiekļauj īpaši ķieģeļi, kas nodrošina patvērumu bitēm, kas nedzīvo bišu saimē.

Braitonas un Hovas padomes politika paredz, ka visās jaunbūvēs, kuru augstums pārsniedz piecus metrus, jāiekļauj bišu ķieģeļi, kā arī putnu ligzdošanas kastes.

Šie bišu ķieģeļi ir tāda paša izmēra kā parastie ķieģeļi, taču tajos ir iestrādāta virkne šauru atveru, kādās mēdz dzīvot vientuļās bites.

Pilsētas mērķis ir palielināt bioloģiskās daudzveidības iespējas. Tā kā vientuļās bites veido gandrīz 250 no aptuveni 270 bišu sugām Lielbritānijā, tām ir svarīga loma dabiskajā ekosistēmā.

"Bišu ķieģeļi ir tikai viens no daudziem pasākumiem, kas patiešām būtu jāievieš, lai risinātu problēmas saistībā ar bioloģisko daudzveidību, kas radušās, gadiem ilgi ignorējot dabisko vidi," portālam "Dazeen" norādīja iniciatīvas pārstāvis Roberts Nemets.

"Vairota apstādīšana, ežu bedres, ligzdošanas kastes un putnu barotavas ir lētu un vienkāršu ideju piemēri, kas kopā var viegli radīt ieguvumus vidējā termiņā," viņš teica.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu