Krievija apturējusi vakcīnas "EpiVacCorona" izplatīšanu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kopš šā gada sākuma Krievijā nav izplatīta neviena Covid-19 vakcīnu “EpiVacCorona” un “EpiVacCorona-N” partija, ziņo Krievijas laikraksts “Vedomosti”.

Kā norāda laikraksts, par “EpiVacCorona” izplatīšanas apturēšanu liecina izraksti no Krievijas veselības uzraudzības dienesta “Roszdravnadzor” reģistra par imūnbioloģisko medikamentu apriti.

“Vedomosti” arī aptaujāja 85 Krievijas reģionu veselības ministrijas un veselības aprūpes departamentus. Saskaņā ar šīs aptaujas rezultātiem pēdējās “EpiVacCorona” un “EpiVacCorona-N” vakcīnu piegādes reģioni saņēmuši pagājušā gada novembra beigās un decembra sākumā.

Tikmēr farmācijas kompānija “Gerofarm”, kas ir vienīgais privātais farmācijas uzņēmums, kam ir līgums par “EpiVacCorona” ražošanu, norāda, ka jaunu Veselības ministrijas pasūtījumu par vakcīnas ražošanu šogad nav bijis.

Kā laikrakstam apstiprinājis avots vienā no Krievijas zinātniskajiem institūtiem, esot pamats runām par “EpiVacCorona” ražošanas apturēšanu.

Savukārt Krievijas Veselības ministrija norāda, ka jauni “EpiVacCorona” un “EpiVacCorona-N” pasūtījumi šogad netiek veikti, jo reģionos esot pietiekami šo vakcīnu krājumi.

“EpiVacCorona” bija otrā Covid-19 vakcīna, kas tika reģistrēta Krievijā. “EpiVacCorona” izmantošana vakcinēšanā pret Covid-19 masveidā tika sākta 2021.gada pavasarī. Vakcīna “EpiVacCorona-N” tika reģistrēta 2021.gada augustā.

Vakcīnas “EpiVacCorona” un “EpiVacCorona-N” izstrādāja Novosibirskas zinātniskais centrs “Vektor”.

Pagājušajā gadā Krievijā esot izplatīti aptuveni 13 miljoni “EpiVacCorona” devu.

Vakcīnas “EpiVacCorona” iepriekš raisījusi šaubas. Šīs vakcīnas klīnisko pētījumu dalībnieki 2021.gada martā pieprasīja Veselības ministriju veikt neatkarīgu preparāta efektivitātes pārbaudi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu