Izraēlas eksperti iesaka Covid-19 vakcīnas ceturto devu no 18 gadu vecuma (9)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas valdības ekspertu komisija otrdien ieteica paplašināt personu loku, kas var saņemt Covid-19 vakcīnas ceturto devu, piedāvājot to visiem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu.

Ieteikums saņemt ceturto devu attiecas uz visiem pieaugušajiem, kam pagājuši vismaz pieci mēneši kopš sākotnējās balstdevas saņemšanas vai kopš Covid-19 izslimošanas.

"Lēmums pieņemts, ņemot vērā pozitīvos rezultātus, kas liecina, ka pēc ceturtās vakcīnas devas ir trīs līdz četras reizes lielāka aizsardzība pret smagu slimības gaitu," teikts ekspertu komisijas paziņojumā.

Cilvēkiem, kas saņēmuši četras vakcīnas devas, aizsardzība pret infekciju ir četras reizes augstāka nekā tiem, kas saņēmuši trīs devas.

Komisijas rekomendācija vēl ir jāapstiprina Veselības ministrijas ģenerāldirektoram Nahmanam Ašam, pirms Izraēlas vakcinācijas kampaņa varēs tikt paplašināta.

Izraēlā ceturtā vakcīnas deva jau tiek piedāvāta 69 gadu vecumu sasniegušajiem, kā arī paaugstināta riska grupu cilvēkiem.

Līdz šim četras devas Izraēlā saņēmuši vairāk nekā 600 000 cilvēku.

Tiesa gan, valstī nav plašas vienprātības par vēl vienas balstdevas nepieciešamību.

Pagājušajā nedēļā vadošā pētniece, kas pētījusi ceturtās devas efektivitāti, pauda skepsi par tās ieguvumiem.

Telavivas medicīnas centra "Sheba" infekciju nodaļas direktore Gili Regeva-Johaja norādīja, ka viņas pētījuma sākotnējie rezultāti neliecina, ka ceturtā deva sniegtu ievērojami lielāku aizsardzību.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu