Kriminālatbildība varētu draudēt arī dzērājšoferiem, kam ir vadīšanas tiesības (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Autovadītāja alkohola reibumā ar pudeli rokā
Autovadītāja alkohola reibumā ar pudeli rokā Foto: Shutterstock

Tieslietu ministrija (TM) līdz 2.martam plāno iesniegt grozījumus, lai ieviestu kriminālatbildību par braukšanu smagā alkohola reibumā visiem dzērājšoferiem - ar vai bez vadīšanas tiesībām, informēja TM.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ir uzdevis TM ekspertiem sagatavot grozījumus Krimināllikumā, kas paredz noteikt kriminālatbildību par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, ja alkohola koncentrācija pārsniedz divas promiles.

Ministrs uzskata, ka tādējādi tiks nodrošināts taisnīgums attiecībā uz visām personām. Grozījumu mērķis esot paredzēt bargus sodus par automašīnas vadīšanu smagā alkohola reibumā arī dzērājšoferiem ar transportlīdzekļu vadīšanas tiesības - tāpat kā šobrīd tiem, kuriem nav autovadītāja tiesības.

Bordāns norāda, ka automašīnas vadīšana smagā alkoholā reibumā var izraisīt viena vai pat vairāku cilvēku nāvi, neatkarīgi no tā, vai dzērājšoferim ir vai nav bijušas vadīšanas tiesības.

Šobrīd spēkā esošais regulējums nosaka, ka kriminālatbildību par braukšanu alkohola reibumā var piemērot personām, kurām nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību vai, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts viegls, vidēja smaguma, smags miesas bojājums vai, ja rezultātā izraisīta cilvēka nāve.

Pašlaik Saeimā jau atrodas opozīcijas rosinātie grozījumi Krimināllikumā, kuros piedāvāts ieviest kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu