Pagājušajā nedēļā novērojams palielinājums kopējai Covid-19 pacientu gultu noslodzei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca.
Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā nedēļā ir novērojams palielinājums kopējai Covid-19 pacientu gultu noslodzei. Covid-19 pacientiem pārprofilēto gultu noslodze visaugstākā ir Stradiņa, Jelgavas, Ventspils slimnīcas Talsu filiālē, kā arī Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā.

VSIA "Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca" pārprofilētās Covid-19 gultas ir pārpildītas, kā arī aizņemti 83% intensīvās terapijas gultu. Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā aizņemtas visas Covid-19 pacientiem pielāgotās gultas.

Augsta gultu noslodze ir arī SIA "Jelgavas pilsētas slimnīcā", kur aizņemts 91% pārprofilēto gultu, kā arī 83% intensīvās terapijas gultu. 90% pārprofilēto gultu un visas intensīvās terapijas gultas ir aizņemtas arī "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" Talsu filiālē.

Nedēļas laikā par 1% palielināts pacientiem pieejamo Covid-19 gultu skaits - no 1030 uz 1065 gultām.

Pagājušajā nedēļā ir novērojams palielinājums kopējai Covid-19 pacientu gultu noslodzei. Nedēļas sākumā bija aizņemti 66% gultu, kamēr nedēļu iepriekš - 60% gultu.

Nedēļas laikā nedaudz ir palielinājusies intensīvās terapijas gultu noslodze. Nedēļas sākumā ir aizņemti 55% no intensīvās terapijas gultām.

Pagājušajā nedēļā 21 Neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcā brīvi bija 25% gultu. No kopējā gultu skaita 9% aizņēma Covid-19 pacienti, kamēr 65% gultu bija aizņemtas ar pārējo slimību pacientiem. Savukārt intensīvās terapijas gultu noslodze šajās slimnīcās pagājušajā nedēļā ir palielinājusies, sasniedzot 65% noslodzi.

Pēdējās nedēļas laikā terapijas gultu skaits palielinājies no 2156 uz 2167, no kurām ir aizņemti 78%, tādējādi noslodze ir samazinājusies par četriem procentpunktiem. Rīgas plānošanas reģionā un Vidzemes plānošanas reģionālā terapeitisko gultu noslogojums pārsniedz 80%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu