Koronavīruss Latvijā: Jelgavā slimības skarta nav tikai viena skola un trīs bērnudārzi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Jelgavā Covid-19 nav skāris tikai vienu skolu un trīs pirmsskolas izglītības iestādes.

Kā noskaidrots pārvaldē, kopumā Jelgavas pašvaldībā ir 11 skolas un 11 bērnudārzi.

Saslimstība ar Covid-19 esot augusi visās vecuma grupās, bet visvairāk 10-19 gadus veco iedzīvotāju vidū.

Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza, komentējot epidemioloģisko situāciju Jelgavas izglītības iestādēs, atzīst, ka saslimstība gan pedagogu, gan darbinieku, gan izglītojamo vidū ir mainīga, taču ar augošu tendenci.

Visbūtiskāk mācību procesa norisi ietekmējot saslimstība starp pedagogiem, kā dēļ skolas nevar nodrošināt visu mācību stundu norisi.

Situācija gan skolās, gan pirmsskolas izglītības iestādēs strauji mainoties. Piemēram, piektdien situācija bijusi viena, bet pirmdien saņemtas ziņas par vēl vairākiem Covid-19 pozitīviem gadījumiem, kas būtiski ietekmē skolu un arī bērnudārzu darbu.

Pārvaldes vadītāja skaidro, ka sarežģītākā situācija šobrīd esot Jelgavas 4.vidusskolā, kur ir visvairāk pozitīvo Covid-19 gadījumu un visvairāk klašu atrodas karantīnā.

"Mācību process tiek turpināts attālināti vai daļēji attālināti, taču kopumā situācija skolās ir sarežģīta, jo ir ļoti augsta saslimstība tieši pedagogu vidū, līdz ar to atsevišķas skolas nevar nodrošināt visu mācību stundu norisi," skaidro Auza, norādot, ka skolas katru situāciju cenšas risināt individuāli, izvērtējot savas iespējas.

Skolotāji, kuri noteikti kā Covid-19 pozitīvo personu kontaktpersonas, katru dienu izglītības iestādē veic paštestu un darbu turpina.

Pēc Izglītības pārvaldes datiem, 25.janvārī no 175 klasēm karantīnā atrodas 18 klases 1.-6.klašu grupā, septiņas no 101 klases 7.-9.klašu grupā un viena klase no 45 10.-12.klašu grupā.

Pašvaldības bērnudārzos karantīnā ir 27 grupas no 103, bet privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs no 49 grupām karantīna noteikta desmit grupām. Turklāt situācija strauji mainoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu