Lietotu auto tirgus 2021. gadā: zagļi drīzāk paņems Škoda Octavia nekā 3.sērijas BMW (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas instrumentu panelis
Automašīnas instrumentu panelis Foto: Publicitātes foto

Autonozares tirgus katru gadu strauji mainās, taču dažas tendences un populārākie auto pārdevēju krāpšanas paņēmieni joprojām paliek nemainīgi. IT datu uzņēmums carVertical publicējis ikgadējo pārskatu par autoindustrijas statistiku.

Uzņēmums apkopojis informāciju par transportlīdzekļiem no datubāzēm, izmantojot VIN kodus, un veidojot automobiļu vēstures atskaites. Visi fakti ir balstīti uz firmai pieejamajiem datiem par 25 valstīm, kas ir Latvija, Igaunija, Lietuva, Francija, Bulgārija, Vācija, Ukraina, Krievija, Polija, Serbija, Horvātija, Čehija, Itālija, Rumānija, Ungārija, Slovēnija, Slovākija, Amerikas Savienotās Valstis, Beļģija, Zviedrija, Somija, Dānija, Apvienotā Karaliste, Nīderlande un Šveice. 

1. BMW bijusi visvairāk cietusī automašīna tirgū

Bojājumu statistika ir iespaidīga: visas atskaites summējot, veidojas zaudējumu kopsumma 3 282 580 416 eiro apmērā.

Interesanti ir tas, ka ne visas automašīnas iekļūst negadījumos vienlīdz lielā mērā. Iespējams, nav pārsteigums, ka bojāto auto saraksta augšgalā ir BMW - 47,77% no visiem tirgū esošajiem BMW ir bojāti.

Savukārt tikai 29,53% Fiat automašīnām nav izdevies izvairīties no sadursmēm.

2. Visbiežāk zagtās automašīnas - Škoda Octavia

2021.gadā zagļi turpināja zagt un negodīgi pārdevēji turpināja piedāvāt viņu sarūpētos automobiļus. Labākais veids, kā izvairīties no zagtajiem auto, ir pārbaudīt to vēsturi.

Pagājušajā gadā auto vēstures atskaites nodrošinošs uzņēmums 672 atskaitēs atzīmēja auto ar atzīmi "nozagts".

Šie dati atklāj, ka visbiežāk zagtais automašīnu modelis bija Škoda Octavia ar 38 nozagtiem auto.

BMW automašīna
BMW automašīna Foto: Publicitātes foto

Saskaņā ar atskaitēm Octavia ir 3,75 reizes lielāka iespēja tikt nozagtai nekā jūsu kaimiņa 3. sērijas BMW. Tas nozīmē, ka Škoda īpašniekiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem un jāparūpējas par saviem automobiļiem.

3. Nobraukuma sagrozīšana joprojām ir ļoti izplatīta: 18,5% pārbaudīto automobiļu ir viltoti odometru rādījumi.

Saskaņā ar gada laikā sagatavotajām automobiļu vēstures atskaitēm nobraukuma rādītāju sagrozīšana ir viens no izplatītākajiem veidiem, kā tiek apkrāpti automobiļu pircēji.

Pagājušajā gadā 18,5% no visām atskaitēm bijušas saskatāmas odometra rādījumu viltošanas pazīmes. Tīros skaitļos tie ir 7 112 444 874 km, kas ir attīti atpakaļ kopā visos pārbaudītajos transportlīdzekļos.

4. Iecienītākās automašīnas 2021 - BMW, Volkswagen un Audi

Pamatojoties uz atskaišu datiem, BMW, Volkswagen un Audi ir populārākie automobiļu ražotāji. Kopā tie veido 13% no visiem platformā pārbaudītajiem automobiļiem.

Konkrēti cilvēku iecienītākais ir BMW 3.sērijas automobilis, kas veido aptuveni 5% no visām vēstures atskaitēm.

VW Passat un Audi A4 daudz neatpaliek no BMW, savukārt citu ražotāju modeļi parādās zemāk pirmajā piecpadsmitniekā.

Citi šajā sarakstā iekļautie populāri automobiļu modeļi ir BMW 5.sērija, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E klase, Opel Astra, Mercedes-Benz C klase, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb un BMW 1.sērija.

5. Starp pārbaudītajiem automobiļiem vecāku modeļu īpatsvars ir tieši BMW

BMW vecāko modeļu īpatsvars ir lielāks nekā jebkuru citu ražotāju automobiļiem. 40,38% no 2021.gadā pārbaudītajām BMW automašīnām ir ražotas laikā no 1990. līdz 2010.gadam.

Tai pašā laikā VW un Audi gadījumā šie skaitļi ir tikai 14,56% un 19,97%.

Savukārt tādam ražotājam kā Citroën vecāku automobiļu īpatsvars ir vēl mazāks - tikai 10,92%.

BMW izskatās sliktāk, ja ņem vērā tikai jaunākos automobiļus. Tā bojāti ir 52,06% BMW automobiļu, kas ražoti pēc 2010. gada.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu