Foto galerija ⟩ Unikāli attēli, kas parāda neparastus sniegā un ledū radušos dabas objektus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Stārku dinastijas pārstāvjiem seriālā “Troņu spēle” patiesi bija taisnība – ziema nāk, taču tā ne tikai nāk, bet jau “izpaužas” visos iespējamos veidos. Bīstamā apledojumā. Debešķīgi skaistās leduspuķēs. Biezā sniega kārtā visos iespējamos formātos. Ziemas skaistumu paguvuši iemūžināt arī vairāki fotogrāfi no portāla “Bored Panda”, kuri savus “iemūžinājumus” publicējuši vienā foto stāstā. Dabai patiesi ir liels spēks, sevišķi, ja tai ļauj izpausties, kā tai tīk. Tad nu sagatavojiet savus siltākos cimdus, lielākos termosus un biezākās virsjakas, lai dotos iekšā ziemas ceļojumā!

Fotogrāfs Dominiks Sberna portālam “Bored Panda” nodeva savus labākos ziemas darbus, kurus iemūžināt viņam nācās ekstrēmā aukstumā.

“Kad dodaties laukā ziemā, neaizmirstiet, ka, fotografējot dabu, tik un tā ir nepieciešami kvalitatīvi cimdi. Vienmēr var saģērbties biezāk un kādu kārtu, ja nepieciešams, novilkt nost.”

Vaicāts par gaismas apstākļiem, fotografējot tik “viltīgu” parādību kā sniegs, Sberna sacīja, ka “tas atkarīgs no konkrētās diennakts stundas. Ja būs neliela krēsla un mazliet apmācies, tad fotogrāfijās nebūs redzamas tik asas ēnas.

Ja ir saulaina diena un daudz sniega, tad, visdrīzāk, ēnas būs asas un kontrastainas. Vienmēr labāk uzņemt attēlus, kad ir apmācies.”

Ir vairākas vietas pasaulē, kur sniega nebūs nekad. Piemēram, Fidži vai Vanuatu salas.

Taču pat tik karstā valstī kā Ēģipte šo ziemas parādību šad tad var novērot.

Savukārt pasaulē aukstākās ziemas novērojamas Antarktīdas plato austrumu daļā, tur reģistrētā zemākā temperatūra ir mīnus 94 grādi pēc Celsija skalas.

Turklāt aukstums kļūst arvien lielāks apstākļos, kad ir sauss gaiss. Otrajā vietā – Vostokas stacija Antarktīdā, tur reģistrētā temperatūra – mīnus 89,2 grādi, bet trešajā vietā ierindojas Amundsena-Skota stacija Dienvidpolā, kas būvēta 1956. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu