Kanādas Ārlietu ministrija cietusi kiberuzbrukumā

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Kanāda izmeklē 19.janvārī notikušu kiberuzbrukumu Ārlietu ministrijas sistēmām, kā rezultātā daļa diplomātu ir palikuši bez piekļuves dažām tiešsaistes funkcijām.

Valdības Finanšu padome otrdien paziņoja, ka piekļuve nelielam skaitam tiešsaistes pakalpojumu joprojām ir ierobežota, kas ir daļa no kiberuzbrukuma seku mīkstināšanas pasākumiem.

Padome neatklāja, ko tur aizdomās par šo kiberuzbrukumu, un nesniedza plašāku informāciju par to.

Tas notika dienu pirms Kanādas Kiberdrošības centrs aicināja uzņēmumus pastiprināt aizsardzību pret potenciāliem Krievijas atbalstītiem kiberuzbrukumiem.

"Kanādas valdība katru dienu saskaras ar pastāvīgiem kiberriskiem un draudiem," paziņoja Finanšu padome. "Kiberdraudus var izraisīt sistēmas vai lietojumprogrammu ievainojamība vai apzināti, pastāvīgi, mērķtiecīgi uzbrukumi, ko veic ārēji dalībnieki, lai piekļūtu informācijai," paziņoja padome.

Kiberuzbrukums noticis laikā, kad pieaugusi spriedze ap Ukrainu.

Kijeva un Rietumi bažījas, ka Krievija gatavo jaunu uzbrukumu Ukrainai, jo savilkusi pie tās robežām tūkstošiem karavīru.

Ukraina tur aizdomās Krieviju kiberuzbrukumā Ukrainas valdības mājaslapām 16.janvārī.

Sekojot ASV un Lielbritānijas piemēram, Kanāda otrdien atsauca savu diplomātu ģimenes no Kijevas.

Ministrija šo lēmumu skaidroja ar Krievijas bruņoto spēku klātbūtni pie Ukrainas robežām, destabilizējošām aktivitātēm Ukrainā un spriedzi, kas valda ap Ukrainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu