Darbinieku saslimšanas ar Covid-19 dēļ "Latvijas pastā" kavēts darbs 85 nodaļās (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pieaugot Covid-19 izplatībai, AS "Latvijas pasts" slimo vairāk nekā 130 pasta pakalpojumu sniegšanā un sūtījumu piegādēs iesaistīto darbinieku, tādējādi ir kavēts 85 pasta nodaļu darbs un piegādes procesi visā valstī.

"Latvijas pasta" pārstāvji vērš uzmanību, ka lielāki vai mazāki pakalpojumu sniegšanas un piegādes kavējumi ir iespējami daudzviet Latvijā.

Tostarp "Latvijas pastā" norāda, ka šajos apstākļos daļai pasta nodaļu mainīts darbalaiks, un vēl vairākas pasta nodaļas uz laiku tiks slēgtas, nododot to funkciju izpildi tuvākajām nodaļām, kur darbaspēka resurss vēl ir pietiekams. Ja turpinās pieaugt saslimušo un kontaktpersonu skaits, kompānijai var nākties mainīt arī citu pasta nodaļu darbalaiku, bet uz darbinieku prombūtnes laiku atsevišķas pasta nodaļas būs jāapvieno.

Pēc kompānijā minētā, visvairāk ietekmēta ir pasta nodaļu darbība Rīgā, galvaspilsētas aglomerācijā, Zemgales un Kurzemes reģionā, taču slimo arī Vidzemes un Latgales pasta nodaļās strādājošie.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasts" apgrozījums 2021.gada deviņos mēnešos bija 74,923 miljoni eiro, kas ir par 15,4% vairāk nekā 2020.gada attiecīgajā periodā. Uzņēmums strādāja ar 1,094 miljonu eiro zaudējumiem pretēji peļņai gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu