Krievija izsludina meklēšanā Navaļnija brāli (20)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija brālis Oļegs izsludināts federālajā meklēšanā, ziņo aģentūra “Interfax”, atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas datu bāzēs atrodamo informāciju.

Navaļnijs tiekot meklēts saistībā ar krimināllietu. Kas tā par krimināllietu, Iekšlietu ministrija nav norādījusi.

25.janvārī Krievijas probācijas inspekcija pieprasīja, lai Oļegam Navaļnijam noteiktais nosacītais cietumsods tiek aizstāts ar reālu.

Viena gada nosacīts cietumsods Oļegam Navaļnijam piespriests “sanitārajā lietā”. Oļegs Navaļnijs tika atzīts par vainīgu epidemioloģisko noteikumu pārkāpšanā, 2021.gada 23.janvārī Maskavā rīkojot protesta akciju Alekseja Navaļnija atbalstam. 

Kopumā “sanitārajā lietā” apsūdzības izvirzītas desmit cilvēkiem, kuri savos sociālo tīklu kontos esot aicinājuši uz nesankcionētām demonstrācijām.

Lieta par Oļegam Navaļnijam piespriestā nosacītā cietumsoda aizstāšanu ar reālu tiesā Maskavā tiks izskatīta 18.februārī.

Oļega Navaļnija atrašanās vieta nav zināma. Iespējams, viņš jau ir pametis Krieviju.

38 gadus vecais Oļegs Navaļnijs iznāca no cietuma 2018.gadā pēc trīsarpus gadu ieslodzījuma izciešanas apsūdzības par krāpšanu un uzņēmuma "Yves Rocher" līdzekļu izlaupīšanu.

Alekseja Navaļnija atbalstītāji uzskata, ka šī lieta tika safabricēta, lai izdarītu spiedienu uz opozīcijas līderi un viņu apklusinātu.

Aleksejam šajā lietā tika piespriests nosacīts cietumsods, kas pērn tika pārvērsts reālā cietumsodā. Proti, pērnā gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā pēc noindēšanas mēģinājuma ar ķīmisko ieroci "Novičok".

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu