Energokrīzes laikā Rīgas domes kapitālsabiedrības no iedzīvotājiem soda procentus neiekasēs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai mazinātu energokrīzes ietekmi uz iedzīvotāju ģimeņu budžetiem, Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības neiekasēs no iedzīvotājiem soda procentus, trešdien, 26.janvārī, preses konferencē teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Gan "Rīgas ūdens", gan "Rīgas namu pārvaldnieks", gan "Rīgas siltums" piedāvās iedzīvotājiem vienoties par parādu dzēšanu ilgākā laika termiņā, bet soda procenti par kavētiem maksājumiem netiks iekasēti.

Tas būšot atbalsts tiem iedzīvotājiem, kuri var nomaksāt rēķinus, bet vēlas to izdarīt ilgākā laika periodā.

Savukārt piešķirot jau esošos pabalstus, kas garantē minimālo ienākumu līmeni, tiks sniegta palīdzība tiem iedzīvotājiem, kuri nonākuši grūtībās un kuru ienākumi nesasniedz valstī noteikto minimumu.

Staķis atzinīgi vērtēja valdības lēmumu sniegt palīdzību iedzīvotājiem energokrīzes laikā.

Kā ziņots, valdības koalīcijas partneri vienojās par atbalsta sniegšanu iedzīvotājiem un uzņēmumiem pieaugušo energoresursu cenu kompensēšanai. Atbalsts tiks sniegts uz četriem mēnešiem, līdz šī gada maijam, bet atsevišķi atbalsta veidi, piemēram, palielinātais mājokļa pabalsts, tiks sniegts līdz šī gada beigām.

Īstermiņa atbalstam valsts pilnībā kompensēs elektrības sadales tarifa un obligātās iepirkuma komponentes izmaksas, tiks ieviests jauns 50 eiro mēneša pabalsts par katru bērnu, tai skaitā studējošiem līdz 24 gadu vecumam, tiks ieviests jauns 20 eiro mēneša pabalsts visiem senioriem, neskatoties uz vakcinācijas faktu, un cilvēkiem ar invaliditāti.

Tāpat koalīcija vienojusies par palielinātā mājokļa pabalsta izmaksāšanu līdz šī gada beigām, kā arī valsts mājsaimniecībām kompensēs siltumapgādes un gāzes apkures izmaksu ekstremālo sadārdzinājumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu