Spriedze ap Ukrainu: Krievijas oligarhi mēneša laikā zaudējuši 28 miljardus dolāru (56)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Krievijas miljardieru aktīvu kopējā vērtība mēneša laikā piedzīvojusi dramatisku kritumu, kas skaidrojams ar spriedzes saasināšanos ap Ukrainu un lejupslīdi Krievijas fondu tirgū, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

104 Krievijas miljardieru aktīvu vērtība periodā no pagājušā gada 20.decembra līdz šā gada 25.janvārim samazinājusies par 27,9 miljardiem ASV dolāru.

Saskaņā ar žurnāla “Forbes” apkopoto informāciju, aktīvu vērtība attiecīgajā  periodā samazinājusies 76 no 104 Krievijas miljardieriem.

Desmit cilvēkiem aktīvu vērtība samazinājās par vairāk nekā vienu miljardu dolāru.

Lielākos zaudējumus piedzīvojis uzņēmumu “Novatek” un “Sibur” līdzīpašnieks Leonīds Mihelsons, kura aktīvu vērtība samazinājusies par 2,1 miljardu dolāru - līdz 25,5 miljardiem dolāru.

Mihelsonam seko cits “Novatek” un “Sibur” akcionārs Genādijs Timčenko, kura aktīvu vērtība samazinājās par 1,9 miljardiem dolāru - līdz 22,8 miljardiem dolāru. Tikmēr trešo lielāko kritumu piedzīvojis uzņēmējs un politiķis Suleimans Kerimovs, kura aktīvu vērtība nokritusies par 1,8 miljardiem dolāru - līdz 13,1 miljardam dolāru.

Šā gada janvāris Krievijas fondu tirgū bijis viens no sliktākajiem pēdējo divu gadu laikā.

Pieaugot bažām par iespējamo Krievijas iebrukumu Ukrainā, Maskavas biržas indekss 18.janvārī nokritās par 6,5%, kas bija lielākais kritums kopš Covid-19 pandēmijas sākuma.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu