Pāvests dedzīgā uzrunā aicina uz mieru Ukrainā (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks trešdien aicināja saglabāt mieru Ukrainā, dedzīgā uzrunā mudinot nepieļaut Eiropā karu.

"Lūdzu, lai nekad atkal nebūtu kara," Vatikānā vispārējās audiences gaitā sacīja pāvests.

"Mēs šodien iepriekš runājām par holokaustu. Padomājiet, kā vairāk nekā pieci miljoni cilvēku tika iznīcināti," sacīja 85 gadus vecais baznīcas līderis.

"Pēdējā kara gaitā cilvēki pieredzēja badu, ļoti daudz nežēlības. Viņi ir pelnījuši mieru," sacīja pāvests, mudinot ticīgos "lūgties par mieru Ukrainā, bieži".

Svētdien viņš pauda bažas par "spriedzes palielināšanos, kas draud dot jaunu triecienu mieram Ukrainā un raisa šaubas par drošību Eiropas kontinentā ar vēl plašākām sekām".

Trešdienai jābūt dienai lūgšanām par mieru, viņš aicināja.

Jau vairākas nedēļās nerimst spriedze, ko izraisījusi Krievijas karaspēka koncentrācija pie Ukrainas robežām, Kijevā un Rietumos raisot bažas par vēl viena Krievijas iebrukuma gatavošanu.

Krievija noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā. Kā apgalvo Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Maskava ieņem aizsardzības pozīcijas, jo bažījas, ka Kijeva pārmērīgi tuvinās ar NATO.

ASV prezidents Džo Baidens vēl 7.decembrī videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV noteiks Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu