Sabiedrības integrācijas fonds varētu precizēt masu mediju atbalsta finansējuma sadali (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: wellphoto/Shutterstock

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) var veikt precizējumus masu mediju atbalsta finansējuma sadalē, ja pēc nozarē strādājošo viedokļu apkopošanas tādi būs nepieciešami.

To šodien parlamenta Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē klāstīja SIF sekretariāta direktores vietnieks Reinis Lasmanis.

Jautājumu par izskanējušajām problēmām mediju atbalsta fonda līdzekļu sadalīšanā aktualizēja komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins (JV), lūdzot sniegt apkopojošu informāciju.

Lasmanis pastāstīja, ka diskusija starp mediju jomas pārstāvjiem ir par proporciju, cik līdzekļu katrai mediju kategorijai pienāktos. Otrdien notikušajā Kultūras ministrijas organizētajā Mediju konsultatīvajā padomē šis jautājums vēl nav ticis atrisināts.

SIF pārstāvis vērsa uzmanību, ka būtiski ir pieaudzis medijiem pieejamais finansējums, jo to veido gan palielinātais līdzekļu daudzums mediju fondam, gan no līdz šim Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārziņā bijusī finansējuma daļa.

Pēc tam, kad mediju jomas pārstāvji apkopos savus priekšlikumus, SIF 4.februārī padomes sēdē varēs veikt precizējumus attiecībā uz līdzekļu izlietojumu, ja tādi būs nepieciešami, norādīja Lasmanis.

Savukārt par konkursu līdzekļu piešķiršanai reģionālajiem medijiem sanāksmē ticis atzīts, ka tas ir ļoti svarīgs, tāpēc to nebūtu pareizi iepauzēt. Līdz ar to Mediju konsultatīvā padome vienojusies, ka konkrētais konkurss ir jāizsludina šodien, atzīmēja SIF pārstāvis.

Kā ziņots, astoņi mediju nozares dalībnieki valsts amatpersonām ir nosūtījuši iebildumus pret Mediju atbalsta fonda nolikumu un plānoto finansējuma sadali.

Starp vēstules autoriem ir Latvijas lielākie interneta mediju uzņēmumi. Mediju ieskatā, veids, kādā KM ir veidojusi nolikumus 2022.gada konkursiem un sadalījusi finansējumu mediju apakšnozarēm, ir nepieņemams.

Ar vēstuli tiek pieprasīts šo procesu apturēt, kamēr nav notikušas konsultācijas ar visām iesaistītajām pusēm, un panākta vienošanās par loģiskiem un godīgiem atbalsta sadales kritērijiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu