Astoņi eiroparlamentārieši ārkārtas vizītē dosies uz Ukrainu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: Anna Moneymaker/Getty Images/AFP

Astoņu Eiropas Parlamenta (EP) deputātu delegācija no 30. janvāra līdz 2. februārim dosies ārkārtas vizītē uz Ukrainu.

Delegāciju vadīs Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Deivids Makalisters un Drošības un aizsardzības apakškomitejas priekšsēdētāja Natalī Loizo.

Vizītes mērķis ir novērot situāciju Ukrainā, apliecināt EP solidaritāti ar Ukrainas tautu, kā arī stingri iestāsies pret jebkādiem Krievijas soļiem, kas varētu saasināt krīzi. Apmeklējums ir daļa no plaša mēroga diplomātiskajiem centieniem ar mērķi deeskalēt stāvokli un izvairīties no iespējamā kara Ukrainā.

EP delegācija tiksies ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju, tāpat lūdzot tikšanos arī ar prezidentu, premjerministru, ārlietu un aizsardzības ministriem un premjerministra vietnieku Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos. Tāpat delegācijai paredzētas arī debates ar Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāru un ar Ukrainas parlamenta deputātiem no Ārlietu komitejas, Ukrainas Eiropas Savienības (ES) integrācijas komitejas un Drošības un aizsardzības komitejas.

Kā norāda EP, pašreizējo krīzi ir izraisījusi Krievijas militāro spēku koncentrēšana Ukrainā un pie tās robežas, kā arī destabilizējoši hibrīduzbrukumi, tostarp dezinformācija un kiberuzbrukumi Ukrainas valsts pārvaldes iestādēm.

EP decembrī pieņemtajā rezolūcijā par Ukrainu pauda atbalstu Ukrainas neatkarībai, tās suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai starptautiski atzītajās robežās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu